Mrkvový hummus

Ďalší môj obľubený veľkonočný recept je mrkvový hummus. Kombinácia mrkvy s cícerom a cesnakom je výborná. Najradšej ju mám v kombinácii s ražnou hriankou na sviatočné raňajky. Takto pripravená pomazánka vydrží viac dní a zaručene bude chutiť celej rodine.

10 min.
15 min.
5-6 porcií

Ingrediencie

350 g
varená mrkva
270 g
cícer varený alebo parený
4 PL
tahini pasta
1 ks
citrón (šťava)
4 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
soľ
čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Mrkvu varíme 15 min. do mäkka. Do mixéra dáme uvarenú mrkvu, cícer, tahini pastu, olivový olej, šťavu z citróna, cesnak a soľ. Všetko spolu vymixujeme na hladký krém. 

Pomazánku servírujeme v malých miskách alebo na chlebíku posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Podobné recepty

Nátierka z čiernej šošovice

Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...

Veľkonočná vajíčková nátierka

Na veľkonočný stôl sa výborne hodia nátierky rôzneho druhu. Vajíčko a mrkva sú pre mňa symbolom Veľkej noci. Spojením týchto surovín vznikla chutná nátierka, ktorú si môžeme dopriať bez výčitiek. Ja...