Šošovicová polievka á la metabolic balance®

Polievka ako obed alebo večera je taktiež vhodný a plnohodnotný variant. Podmienkou je, aby obsahovala kvalitnú bielkovinu v dostatočnom pomere s porciou zeleniny. Mojimi obľúbenými sú strukovinové polievky. V obchode som objavila „horskú šošovicu Berglinsen“, tak som ju hneď využila na výrobu večere. Môžete však použiť aj iný ľubovolný druh. 

15 min.
30 min.
4 porcie

Ingrediencie

250 g
šošovica
700 g
zelenina mix (mrkva, petržlen, zeler)
1 ks
cibuľa
4 PL
olej (olivový alebo slnečnicový)
šťava z 1 citróna
soľ
bobkový list
pažítka

Šošovicu umyjeme a namočíme na pár hodín do vody. Zeleninu očistíme a nakrájame. V hrnci zohrejeme olej, orestujeme nakrájanú cibuľu, vložíme zeleninu, šošovicu, bobkový list a zalejeme 1 l vody. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme 30 min.. Bobkový list vyberieme a ponorným mixérom vymixujeme na krém. Na záver primiešame soľ a citrónovú šťavu podľa chuti. Polievku podávame ozdobenú s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Ako prílohu použite ražný chlebík alebo knäckebrot.

 

Podobné recepty