Veľkonočná vajíčková nátierka

Na veľkonočný stôl sa výborne hodia nátierky rôzneho druhu. Vajíčko a mrkva sú pre mňa symbolom Veľkej noci. Spojením týchto surovín vznikla chutná nátierka, ktorú si môžeme dopriať bez výčitiek. Ja som ňou naplnila vaječné bielka a z jednoduchej nátierky je hneď sviatočná pochúťka.

10 min.
15 min.
4 porcie

Ingrediencie

250 g
mrkva
7 ks
vajce
30 g
cibuľa
60 g
maslo
soľ
čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Mrkvu varíme 15 min. do mäkka. Vajíčka taktiež uvaríme natvrdo. Očitíme ich tak, aby nám spodky bielok ostali vcelku. Do mixéra dáme uvarenú mrkvu, zvyšky bielok a celé žĺtka, maslo, cibuľu a soľ. Všetko spolu vymixujeme na hladký krém. 

Časť pomazánky servírujeme v bielkach posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Ja som použila na aplikáciu igelitový sáčok. Zvyšok pomazánky servírujeme na obľúbenom ražnom chlebíku. 

Podobné recepty

Volské oko v avokáde

Kombinácia vajíčka a avokáda je výborné jedlo plné zdravých tukov a bielkovín. Metabolic balance® je systém stravovania, ktorý okrem výberu správnych surovín odporúča strážiť si aj veľkosť porcie. Aj...