Stravovací program Nutriplan ponúka všestranné stravovanie so zaraďovaním všetkých druhov bielkovín. Hlavný princíp nespočíva v obmedzovaní či vyraďovaní mäsových jedál, ale v striedaní bielkovín, množstve a frekvencii jedenia. Je to komplexný stravovací režim, ktorý vedie k zmene stravovacích návykov.
Cieľom je úprava a udržanie hmotnosti na celý život.
Konečná úprava jedál je na vašich preferenciách. Ja som zástancom jednoduchosti a využívam princípy klasickej domácej kuchyne. Varím v jednom hrnci pre celú rodinu, pre seba, pre muža aj deti.
Napríklad takéto hovädzie mäsko chutí vždy všetkým.
Recept: Hovädzie mäso so zeleninou. Pokrájame na kúsky 1 ks cibuľu, 1 ks papriku, 2 ks mrkvu a 1 ks petržlen. Opečieme na troške oleja, pridáme nakrájané hovädzie mäso 600 g (najčastejšie používam roštenku). Chvíľku opečieme a pridáme 0,2 dcl paradajkovej šťavy 100%. Pre výraznejšiu chuť môžeme pridať pár ks sušených hríbov. Dusíme 2 hod. na miernom ohni. Po uvarení osolíme podľa chuti.
Metabolický tanier: Hovadzie maso + ražný chlieb + ovocie.
Tip: pre deti uvaríme ryžu alebo zemiak.