Recepty

Karfiólové kari s cícerom a tofu

Kari je výborné ľahké jedlo počas celého roka. Týmto istým spôsobom vieme pripraviť aj kuracie kari alebo hríbové kari a podobne. Je to super alternatíva, ak si chceme pripraviť jedlo so sebou do...

Pšenová kaša s chia a ovocím

O pšene sa hovorí aj ako o bezlepkovom zázraku prírody. Zo všetkých celozrnných potravín je práve pšeno najlepším zdrojom energie. Má nízky glykemický index, preto je pšeno vhodné pre aktívnych ľudí...

Šošovicový šalát

Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne zasýti a vaše telo dostane vyvážený...

Tofu puding

Sója patrí ku kvalitným zdrojom bielkovín. Obsah vápnika v sóji je 2 x vyššie ako v kravskom mlieku. Má nízky obsah tuku a cukru a neobsahuje žiadny cholesterol. Na čo si treba dávať pozor je kvalita...

Vianočný štedrák

Štedrák je koláč všetkých chutí. Je to akási klasika, ktorú poznáme z detstva a radi sa k nej vraciame. V mojom recepte som urobila malé úpravy oproti klasickému zloženiu, aby koláč neutrpel na chuti...

Jablkové pité

Toto je môj rýchly a jednoduchý jablkový koláč, ktorý sa vždy zje a chutí vynikajúco. Môj syn ho miluje a preto ho robím pravidelne cez víkend. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, o pár minút máte...

Crumble ovocný koláč

Crumble koláč sa dá pripraviť z rôznych druhov ovocia, preto ho môžete piecť celoročne. Ja ho robievam aj z mrazeného ovocia a je výborný, tak si aj počas zimy viem pochutiť na marhuľovom alebo...

Plnená paprika

Bežná slovenská klasika hlavne počas leta. Priznám sa však, že ma rodina donúti urobiť ju aj počas zimy. Pokiaľ nemáte problém s trávením paradajok, môžete si porciu plnenej papriky dopriať bez...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...