
Zimná chuť je pre mňa … perník, slivky, orechy,… Tento cheesecake som prispôsobila mojim zimných chutiam a vznikol naozaj skvostný koláč, ktorý zatiaľ každému veľmi veľmi chutil. V zime máme takto...
Zimná chuť je pre mňa … perník, slivky, orechy,… Tento cheesecake som prispôsobila mojim zimných chutiam a vznikol naozaj skvostný koláč, ktorý zatiaľ každému veľmi veľmi chutil. V zime máme takto...
Na tieto koláčiky som sa už dlho chystala. V podstate nápad vznikol pri výrobe cookies, lebo milujem makovú plnku. Mak je supervýživná plodina, má vysoký obsah cenného vápnika, fosfor, zinok, mangán...
Tento koláč úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. Ja ho pripravujem zo surovín bez lepku a laktózy, dá sa samozrejme pripraviť aj z klasických surovín. Každý, kto ho zatiaľ ochutnal sa do neho zamiloval...
Recept pre všetkých milovníkov čokolády. Ak máte chuť na niečo naozaj čokoládové a pritom chcete zhrešiť bez výčitiek, vyskúšajte tieto brownies z tekvice hokkaido. Moje brownies sú vyrobené z...
Mak a makové dobroty sa mi spájajú so zimným obdobím. Mak obsahuje 12 x viac vápnika ako mlieko. Je zásadotvorný a to pomáha lepšiemu vstrebávaniu a využitiu vápnika. Mak ďalej obsahuje vitamín C...
Výborné krekry s voňavým parmezánom si určite zamilujete. Hodia sa ako príloha k letnému šalátu alebo ako pochúťka k letnej záhradnej párty. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, zvádne ju hravo...
Ak chcete pripraviť niečo naozaj jednoduché, rýchle k víkendovej kávičke, vyskúšajte upiecť tieto jednoduché orechové koláčiky. Na ich výrobu potrebujeme iba 3 suroviny: ľubovoľné orechy, vaječné...
Pomocou kvásku sa dá okrem chleba vykúzliť aj výborný ovocný koláč. Je to taký celoročný recept, pretože môžete do neho použiť rôzne ovocie. Ja som ho pripravila z jabĺk a chystám sa ešte na hruškový...
Môj ďalší receptík z ražného kvásku, ktorý určite poteší všetkých členov rodiny. A kedy si takúto dobrotu dopriať, aby sme sa nemuseli báť priberania? Ideálne buď na raňajky 2 plátky k miske bieleho...
Viete o tom, že kváskový chlieb má nižšiu glykemickú záťaž ako chlieb s použitím droždia? Keď upečieme chlieb pomocou pridania tradičného kvásku, v procese nastáva mliečne kvasenie. Baktérie...
Krekry sú výborná chrumkavá príloha namiesto chleba. Ja si ich dávam k zelenine a syru, k šalátu alebo k hocičomu. Jedna porcia je 50-60 g. Recept je veľmi jednoduchý, dajú sa pripraviť aj bez kvásku...
No tento recept má úplne dostal. Tyčinky sú neskutočné, chrumkavé a zároveň jemné. Oveľa lepšie ako kupovaná verzia. Sú vyrobené iba z múky, vody, masla, soli a kmínu. Žiadne farbivá a konzervanty...