Tiramisu bez výčitiek

Chutný dezert, ktorý budete zaručene chutiť každému, kto miluje klasické talianske tiramisu.

Na prípravu je veľmi jednoduchý, pripravíte ho bez pečenia.

1 porcia má 240 kcal, 6 g bielkovín, 13 g sacharidov, 18 g tuku

15-20 minút
12-14

Ingrediencie

500 g
mascarpone
250 g
jemný nízkotučný tvaroh
200 ml
smotana na šľahanie 33%
100 g
trstinový cukor
200 g
dlhé piškóty
15 g
trstinový vanilkový cukor
200 ml
silná presso káva
100 ml
likér Amaretto
kakao na poprášenie

  1. Priprav kávu – uvar silné presso (200 ml) a nechaj ho úplne vychladnúť. Následne doň pridaj likér Amaretto (100 ml). Odlož bokom.
  2. Vyšľahaj smotanu – v čistej mise vyšľahaj 200 ml smotany na šľahanie do tuhej šľahačky.
  3. Priprav krém – v druhej miske zmiešaj 500 g mascarpone, 250 g nízkotučného tvarohu, 100 g trstinového cukru a 15 g vanilkového cukru. Miešaj, kým sa cukor rozpustí a zmes bude hladká.
  4. Spoj šľahačku s krémom – jemne vmiešaj vyšľahanú smotanu do mascarpone zmesi. Postupuj opatrne, aby krém zostal nadýchaný.
  5. Vrstvi – na dno formy ulož piškóty namáčané krátko v kávovo-likerovej zmesi. Na ne navrstvi polovicu krému. Postup zopakuj – ďalšia vrstva piškót a zvyšok krému. Popráš surovým kakaom.
  6. Chladenie – prikry a nechaj stuhnúť v chladničke minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.
  7. Pred podávaním – posyp ešte raz vrch kvalitným kakaom alebo nastrúhaj horkú čokoládu.

Podobné recepty

Tvarohový fitness koláč s granolou

Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...