Priprav kávu – uvar silné presso (200 ml) a nechaj ho úplne vychladnúť. Následne doň pridaj likér Amaretto (100 ml). Odlož bokom.
Vyšľahaj smotanu – v čistej mise vyšľahaj 200 ml smotany na šľahanie do tuhej šľahačky.
Priprav krém – v druhej miske zmiešaj 500 g mascarpone, 250 g nízkotučného tvarohu, 100 g trstinového cukru a 15 g vanilkového cukru. Miešaj, kým sa cukor rozpustí a zmes bude hladká.
Spoj šľahačku s krémom – jemne vmiešaj vyšľahanú smotanu do mascarpone zmesi. Postupuj opatrne, aby krém zostal nadýchaný.
Vrstvi – na dno formy ulož piškóty namáčané krátko v kávovo-likerovej zmesi. Na ne navrstvi polovicu krému. Postup zopakuj – ďalšia vrstva piškót a zvyšok krému. Popráš surovým kakaom.
Chladenie – prikry a nechaj stuhnúť v chladničke minimálne 6 hodín, ideálne cez noc.
Pred podávaním – posyp ešte raz vrch kvalitným kakaom alebo nastrúhaj horkú čokoládu.
Tento dezert chutí úplne ako tvarohový pribináčik, len si ho vyrobíte sami z čistých surovín, s minimom cukru a bez prídavných látok. Základ je tvaroh, ktorý môže byť aj bezlaktózový (môj variant)...
Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...