Úžasnou odmenou pre mňa aj moje deti sú tieto tvarohové muffiny. Príprava je veľmi jednoduchá, trvá približne 10 min. a upečené sú za 30 min. Takže ani veľa práce s nimi nie je. Vhodné sú ako dezert...
Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí tvaroh s jogurtom a navrch som použila slivky. Môžete však použiť ľubovolné ovocie podľa sezóny.
Ingrediencie
Mandle nasekáme, sušené slivky pokrájame na kúsky. Zmiešame s ovsenými vločkami, 2 ČL škoricou, 50 g kokosovým olejom a 3 PL agávovým sirupom. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre (180C obojstranné pečenie) cca 15 min., pokiaľ granola nezhnedne.
Vychladnutú granolu jemne pomixujeme (môžu ostať malé kúsky), pridáme roztopený kokosový tuk (50 g), premiešame a utlačíme na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 min. vo vyhriatej rúre na 180C obojstranné pečenie.
Tvaroh, jogurt, vajcia, 5 PL agávový sirup, 1 ČL vanilka spolu dobre premiešame a nalejeme na predpečenú granolu. Pečieme 45-50 min. na 150C obojstranné pečenie. Koláč je upečený, keď je vrch na krajoch hnedý. Vypneme rúru a koláč v nej necháme vychladnúť, aby nepraskol.
Slivky pokrájame a v hrnci jemne podusíme s 1 ČL škorice. Keď sa začnú rozpadávať, vypneme a necháme vychladnúť.
Slivky rozložíme na vychladnutý koláč a dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín (ideálne cez noc).
Hotový koláč môžeme posypať kúskami mandlí (prípadne lupienkami) alebo posypať škoricou.
Podobné recepty
Najjednoduchšie a pritom vyvážené raňajky sú jogurt (kravský, sójový, kozí, ovčí) s vločkami (ražnými, ovsenými) a s porciou ľubovolného ovocia. Na podporu metabolizmu nezabudnite na škoricu.