O pšene sa hovorí aj ako o bezlepkovom zázraku prírody. Zo všetkých celozrnných potravín je práve pšeno najlepším zdrojom energie. Má nízky glykemický index, preto je pšeno vhodné pre aktívnych ľudí...
Medvedí cesnak má široké využitie v kuchyni a zároveň nekonečne veľa blahodárnych účinkou na zdravie. Na jar doslova naštratuje imunitu a pôsobí prevenčne proti jarnej únave a prechladnutiam po zime...
Sladký chlieb je veľmi univerzálny, môžeme ho použiť ako dezert ale je vhodný aj na bežné raňajky. Tento recept sa dá upiecť z rôznych surovín a je vhodný aj pre alergikov. Vajíčko môžete vynechať a...
Už prichádza sezóna teplých ranných kaší. Dajú sa vyrobiť na množstvo spôsobov a chutí. Ja veľmi rada do kaše pridávam strúhané ovocie, kaša je tak šťavnatejšia, krásne voní a získa výbornú chuť. Na...
Dezert vhodný aj pri redukcii hmotnosti. Je dobré mať v zálohe niečo zdravé na mlsanie. Presvečte sa, že aj redukcia môže byť chutná s poobedným dezertom bez výčitiek. Mak zaraďujem právom medzi...
Ražná múka je výbornou alternatívou klasickej pšenice. Má nižší obsah lepku a preto ju často znášajú aj ľudia citlivý na túto zložku. Raž má vysoký obsah esenciálnej aminokyseliny lyzín, ktorý telu...
Voňavý puding vždy poteší, ja si ho robievam najčastejšie na raňajky a mojim deťom ako olovrant alebo desiatu. Keď viem, že ráno nebudem stíhať, pripravím si ho už večer, ráno vyberiem s chladničky...
Pizzu azda všetci milujeme. Nie je to jedlo na každý deň, ale raz za čas ako odmena po náročnom športe padne ako uliata. Ja som pizzu už dlhú dobu nejedávala vôbec, lebo mi bolo po nej ťažko a cítila...
Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...
Jedlá, ktoré robím a odporúčam dodajú výživu a energiu z malého množstva. Princíp je vo výbere a kombinácii surovín. Výborným príkladom je tento kakaový puding. V malom pohári prijmeme 22 g bielkovín...
Slivkové gule azda každému patria do zoznamu obľúbených jedál. Ja som sa pohrala so surovinami, zemiaky varené v šupke majú nízku glykemickú záťaž a múku som nahradila pomletými ovsenými vločkami. Ako...
Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...