Ovsená kaša s jablkom, škoricou a vlašskými orechmi

Spojenie ovsených vločiek, jabĺk, škorice a orechov poskytuje vlákninu, antioxidanty, omega-3 tuky a vitamín E, ktoré posilňujú imunitu už od rána.

Zasýti, zahreje a postará sa o pokojný štart dňa v rovnováhe.

10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové)
200 ml
mandľové alebo kravské mlieko
1 ks
stredné jablko (nastrúhané so šupkou)
20 g
vanilkový proteín
1 PL
vlašské orechy (nasekané)
1/2 ČL
mletá škorica
štipka
mletý klinček
1 PL
mletý ľan alebo chia semienka
  1. Základ:
    Ovsené vločky zalej mliekom, priveď k varu a var na miernom ohni 3–5 minút, kým zhustnú.
    Občas premiešaj, aby sa nepripálili.
  2. Dochutenie:
    Primiešaj nastrúhané jablko, škoricu a štipku klinčeku.
    Nechaj krátko prehriať (1–2 minúty), aby sa chute prepojili.
  3. Servírovanie:
    Odstav, primiešaj med (alebo brezový cukor), vlašské orechy a ľanové / chia semienka.
    Môžeš dozdobiť plátkami jabĺk, posypať škoricou a pár orechmi navrchu.

Výživové hodnoty (1 porcia / cca 330 g):

Živina

Množstvo

Energia

410 kcal

Bielkoviny

21 g

Tuky

14 g

Sacharidy

45 g

Vláknina

8 g

Vitamín E

2,5 mg

Horčík

90 mg

Draslík

450 mg

Železo

2 mg

Omega-3 (ALA)

1,2 g

Podobné recepty

Jablková kaša

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...