Jablková kaša bez lepku a laktózy so sušenými slivkami

Už prichádza sezóna teplých ranných kaší.

Dajú sa vyrobiť na množstvo spôsobov a chutí. Ja veľmi rada do kaše pridávam strúhané ovocie, kaša je tak šťavnatejšia, krásne voní a získa výbornú chuť.

Na prípravu najviac používam rastlinné mlieka, podľa výberu mlieka taktiež zmením chuť a vôňu.

Kašu ozdobím posekanými orechami, sušeným alebo čerstvým ovocím.

10 min.
5 min.
1 porcia

Ingrediencie

250 ml
rastlinné mlieko (sójové, mandľové, kokosové)
50 g
ovsené vločky (môžu byť aj bezlepkové, pohánkové, pšenové)
1/2 ks
strúhané jablko
20 g
posekané orechy
5 ks
sušené slivky
škorica

Mlieko dáme do hrnca, pridáme vločky, strúhané jablko a na miernom ohni varíme za stáleho miešania približne 10 minút. Keď je kaša zhustne, preložíme ju do misky, ozdobíme orechami, škoricou a sušenými slivkami. Kašu si môžme pripraviť aj večer a ráno iba zohrejeme a raňajkujeme.

Podobné recepty

Ovsená kaša so sušenymi slivkami

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...

Mandľová chia kaša s ovocím

Ak chceme svoj deň začať zdravo a s úsmevom, určite nám k tomu dopomôžu vyvážené raňajky. Raňajky by nás nemali príliš zaťažiť, ale dodať nám tú správnu energiu v podobe proteínov, zdravých tukov...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...