
Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip. Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete...
Tento koláčik je dôkazom, že sladké môže byť zároveň ľahké, výživné a bez výčitiek. Kombinuje celozrnnú špaldovú múku, ktorá dodá vlákninu a jemne orieškovú chuť, s jemným bielym jogurtom, ktorý zaručí vláčnosť a dodá bielkoviny.
Brezový cukor (xylitol) nahrádza klasický cukor a znižuje glykemický vplyv koláča – vďaka tomu je vhodný aj pre tých, čo si strážia hladinu cukru v krvi alebo chcú len "odľahčiť" dezert.
Navrch patria čerstvé jahody, ktoré nie len krásne vyzerajú, ale dodávajú vitamín C, antioxidanty a osviežujúcu letnú chuť. Stačí upiecť, nechať trochu vychladnúť a vychutnať si ho so šálkou čaju, alebo ako zdravšiu maškrtu ku káve.
Zmiešaj suroviny na cesto, vlej do formy, poukladaj jahody prekrojené na polovičky a peč cca 30–35 min na 180 °C.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Energia: 160 kcal
Bielkoviny: 6 g
Tuky: 8 g
Sacharidy: 16 g
Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip. Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete...
Snažila som sa vymyslieť koláč, ktorý neobsahuje žiadnu múku ani vločky, žiadne mlieko, ani vajíčka, ani pridaný tuk. Proste nič, z čoho sa pečú koláče. Prečo? Veľa mojich klientov je citlivých na...