Špaldový jahodový koláč s jogurtom

Tento koláčik je dôkazom, že sladké môže byť zároveň ľahké, výživné a bez výčitiek. Kombinuje celozrnnú špaldovú múku, ktorá dodá vlákninu a jemne orieškovú chuť, s jemným bielym jogurtom, ktorý zaručí vláčnosť a dodá bielkoviny.

Brezový cukor (xylitol) nahrádza klasický cukor a znižuje glykemický vplyv koláča – vďaka tomu je vhodný aj pre tých, čo si strážia hladinu cukru v krvi alebo chcú len "odľahčiť" dezert.

Navrch patria čerstvé jahody, ktoré nie len krásne vyzerajú, ale dodávajú vitamín C, antioxidanty a osviežujúcu letnú chuť. Stačí upiecť, nechať trochu vychladnúť a vychutnať si ho so šálkou čaju, alebo ako zdravšiu maškrtu ku káve.

10 min.
30 min.
8 porcií / tortová forma 22 cm

Ingrediencie

150 g
celozrnná špaldová múka (dvojzrnková)
2 ks
vajcia
140 g
biely jogurt
50 ml
kokosový olej
2 PL
brezový cukor
1 ČL
prášok do pečiva (bezfosfátový)
200-250 g
jahody

Zmiešaj suroviny na cesto, vlej do formy, poukladaj jahody prekrojené na polovičky a peč cca 30–35 min na 180 °C.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Energia: 160 kcal

Bielkoviny: 6 g

Tuky: 8 g

Sacharidy: 16 g

Podobné recepty

Mrveničkový rýchly fit koláč

Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip. Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete...

Rýchly letný ovocný koláč bez výčitiek

Snažila som sa vymyslieť koláč, ktorý neobsahuje žiadnu múku ani vločky, žiadne mlieko, ani vajíčka, ani pridaný tuk. Proste nič, z čoho sa pečú koláče. Prečo? Veľa mojich klientov je citlivých na...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...