TEMPEH je zázračná potravina

03.04.2019

Tempeh je najkvalitneší sójový výrobok. Obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny ako komplexná bielkovina, takže je plnohodnotnou náhradou mäsa. Vyrába sa prirodzenou fermentáciou lisovaných sójových bôbov.
Má vysoký obsah ľahko stráviteľných bielkovín bez prítomností zaťažujúcich tukov.

 

Ďalej obsahuje vápnik (2,5x viac ako mlieko), fosfor, železo, horčík, vitamín E, vitamín B12 a minerálne látky.Tempeh je vhodný naozaj pre každého. Pre deti, tehotné ženy, športovcov, či ľudí s tráviacimi ťažkosťami.
Kúpite ho v predajniach so zdravou výživou. Na trhu je čistý (biely), údený, či smažený.

 

TIP:
Smažený tempeh nakrárajte na plátky a opečte na sucho na panvici z každej strany. Použite na raňajky k zelenine, či na obedný šalát. Je taktiež výbornou prílohou k zeleninovému jedlu.

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...