
Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip. Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete...
Crumble koláč sa dá pripraviť z rôznych druhov ovocia, preto ho môžete piecť celoročne.
Ja ho robievam aj z mrazeného ovocia a je výborný, tak si aj počas zimy viem pochutiť na marhuľovom alebo slivkovom koláči a preniesť sa do horúceho leta.
Obsahuje 80% ovocia, tak ho môžeme označiť ako fit dezert. 1 porcia má 150 kalórií.
Táto letná jedinečná verzia je kombinácia rebarbory a jahôd.
Cesto: Všetky suroviny vrátane zmäknutého masla dáme do nádoby a rukami vypracujeme cesto. Formu na koláč vystelieme papierom na pečenie. Cesto rukami vyformujeme a rovnomerne vtlačíme do formy, aby vznikli vysoké okraje. Cesto dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 15 min. a necháme chvíľku vychladnúť.
Plnka: Ošúpanú a nakrájanú rebarboru sparíme v hrnci na pár minút. Zmiešame ju s cukrom a nakrájanými jahodami, preložíme na cesto a rozmiestnime.
Posýpka: V miske zmiešame ovsené vločky, mleté orechy, trstinový cukor so škoricou a roztopeným maslom, dobre premiešame a rozmiestnime na vrch koláča.
Koláč pečieme 35 min. vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata.
Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip. Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete...
Ďalší môj obľúbený variant letného koláča. Ostali mi marhule a tak som z nich urobila takúto pochúťku. Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip.Ak hľadáte...