Dip z červenej papriky bez oleja

Pri očiste tela, keď nemáme v strave žiadne prídavné oleje, je toto výborný tip na šalátový dresing. Keď si pripravím takýto dip vo väčšom množstve, viem si ho dať na chlebík ako pomazánku, ako zálievku na šalát, ako zeleninovú prílohu k mäsu, syrom alebo rôznym mojim guličkám, ako omáčku na strukovinové cestoviny a výborne hodí aj so zeleninovými tyčinkami. 

5 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

2 ks
červená paprika
1/2 strúčik
cesnak (ľubovoľné)
soľ, bylinky /oregano, bazalka), čierne korenie)

Papriku očistíme a rozložíme na plech na papier na pečenie. Pečieme cca 20 minút pokiaľ začne paprika hnednúť na okrajoch. Vyberieme a necháme vychladnúť. Papriku rozmixujeme ponorným mixérom s cesnakom (kto nemá rád cesnak alebo mu je po ňom ťažko, môže vynechať), soľou, ľubovoľnými bylinkami. Podávame na rôzne spôsoby.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...