Tofu je surovina, ktorú nie každý obľubuje. Ja z neho pripravujem guľky alebo takéto placky. Tieto recepty miluje dokonca aj môj muž, ktorý inak tofu naozaj nezje. Kombinujem lahôdkové tofu s...
Pri očiste tela, keď nemáme v strave žiadne prídavné oleje, je toto výborný tip na šalátový dresing. Keď si pripravím takýto dip vo väčšom množstve, viem si ho dať na chlebík ako pomazánku, ako zálievku na šalát, ako zeleninovú prílohu k mäsu, syrom alebo rôznym mojim guličkám, ako omáčku na strukovinové cestoviny a výborne hodí aj so zeleninovými tyčinkami.
Ingrediencie
Papriku očistíme a rozložíme na plech na papier na pečenie. Pečieme cca 20 minút pokiaľ začne paprika hnednúť na okrajoch. Vyberieme a necháme vychladnúť. Papriku rozmixujeme ponorným mixérom s cesnakom (kto nemá rád cesnak alebo mu je po ňom ťažko, môže vynechať), soľou, ľubovoľnými bylinkami. Podávame na rôzne spôsoby.
Podobné recepty
Cícer je úžasná surovina, z ktorej sa dá pripraviť množstvo chutných a zdravých jedál. Má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, z minerálov obsahuje železo, zinok a horčík. Výborne zasýti a popritom...