Jablkové pité

Toto je môj rýchly a jednoduchý jablkový koláč, ktorý sa vždy zje a chutí vynikajúco.

Môj syn ho miluje a preto ho robím pravidelne cez víkend.

Jeho príprava je veľmi jednoduchá, o pár minút máte koláč v rúre a na stole. Ja ho robím z špaldovej múky.

Ak sa stravujete bez laktózy, maslo použite bezlaktózové.

15 min.
35 min. pečenie
12 porcií (plech cca 30 x 20 cm)

Ingrediencie

500 g
špaldová múka (cesto)
100 g
práškový trstinový cukor (cesto)
250 g
maslo (môže byť bezlaktózové) (cesto)
2 ks
vajíčko (cesto)
6 g
prášok do pečiva (cesto)
6 ks
väčšie jablká (plnka)
1 ks
vanilkový cukor trstinový (plnka)

Všetky suroviny na cesto (maslo mäkké) zmiešame na doske a vypracujeme cesto. Cesto dáme do chladničky a zatiaľ  si pripravíme plnku. jablká očistíme a nastrúhame stačí na hrubo. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 60% a 40%. Časť (60%) rozvaľkáme a vystelieme ňou spodok plechu. Pod cesto použijeme papier na pečenie. Ja si cesto rozvaľkám rovno na papieri a iba ho preložím do plechu. Vystelieme aj kraje do výšky plechu. na spodnú časť rozmiestnime jablká, ktoré poprášime vanilkovým cukrom. Druhú časť cesta (40%) rozvaľkáme a pomocou valčeka premiestnime na koláč. Kraje spojíme rukami a vrch popicháme vidličkou (aby ostalo cesto hladké). Keď nám kúsok cesta ostane, môžeme si koláč ozdobiť napríklad takýmito jabĺčkami alebo inými obrázkami (aké máte doma formičky).

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...