Morčacie mäso s mrkvovými tyčinkami

Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami. K nemu nakrájam čerstvú chrumkavú mrkvu. Vhodné sú aj zemiakové hranolky opečené v trúbe bez oleja na pečiacom papieri.  

10 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

120 g
morčacie mäso
120 g
mrkva
1 ks
zemiak (v II. fáze nahraďte ražným chlebom)
1 PL
olivový olej
1/2 ČL
provensálske bylinky
soľ

Morčacie mäso nakrájame na kúsky. Na panvici roprálime olej a mäso opečieme spolu s bylinkami a soľou do zlata. Do rozohriatej rúry dáme na pečiaci papier pokrájaný zemiak (na hranolky), posolíme, pokvapkáme olejom (pár kvapiek) a opečieme. Mrkvu podusíme v hrnci v malom množstve jemne osolenej vody cca 10 min.

Podobné recepty

Veľkonočné mrkvové muffiny

Obmenou mojej mrkvovej torty sú muffiny. Krásne doplnia veľkonočný stôl a každému chutia. Sú jednoduché na prípravu, zapojte do nej kludne aj deti. Hlavnými zložkami je nastrúhaná mrkva a mleté...

Raňajkový chlieb sladený banánom a mrkvou

Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb...