Morčacie mäso s mrkvovými tyčinkami

Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami. K nemu nakrájam čerstvú chrumkavú mrkvu. Vhodné sú aj zemiakové hranolky opečené v trúbe bez oleja na pečiacom papieri.  

10 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

120 g
morčacie mäso
120 g
mrkva
1 ks
zemiak (v II. fáze nahraďte ražným chlebom)
1 PL
olivový olej
1/2 ČL
provensálske bylinky
soľ

Morčacie mäso nakrájame na kúsky. Na panvici roprálime olej a mäso opečieme spolu s bylinkami a soľou do zlata. Do rozohriatej rúry dáme na pečiaci papier pokrájaný zemiak (na hranolky), posolíme, pokvapkáme olejom (pár kvapiek) a opečieme. Mrkvu podusíme v hrnci v malom množstve jemne osolenej vody cca 10 min.

Podobné recepty

Bryndzový kiš so špenátom

Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž...

Opečený tempeh s červenou repou

Tempeh je čo sa týka zastúpenia aminokyselín plnohodnotnou náhradou mäsa. Preto ho veľmi rada využívam ako rastlinnú bielkovinu na mojom tanieri. Je vhodný aj pre športovcov a pri redukcii hmotnosti...