Morčacie mäso s mrkvovými tyčinkami

Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami. K nemu nakrájam čerstvú chrumkavú mrkvu. Vhodné sú aj zemiakové hranolky opečené v trúbe bez oleja na pečiacom papieri.  

10 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

120 g
morčacie mäso
120 g
mrkva
1 ks
zemiak (v II. fáze nahraďte ražným chlebom)
1 PL
olivový olej
1/2 ČL
provensálske bylinky
soľ

Morčacie mäso nakrájame na kúsky. Na panvici roprálime olej a mäso opečieme spolu s bylinkami a soľou do zlata. Do rozohriatej rúry dáme na pečiaci papier pokrájaný zemiak (na hranolky), posolíme, pokvapkáme olejom (pár kvapiek) a opečieme. Mrkvu podusíme v hrnci v malom množstve jemne osolenej vody cca 10 min.

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Morčací burger bez výčitiek

Slovo burger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme a použijete tie správne suroviny. Toto je môj obľúbený recept...

Teľacie tyčinky s fazuľovými luskami

Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...