Tekvicové brownie s vanilkovou zmrzlinou

Určite uznáte, že tekvica hokkaido je netradičná základná surovina na pečenie koláčov. Preto vyskúšajte a presvedčte sa, že aj v sladkých receptoch chutí skvele. Ja som tekvicou spolu s orechmi a ovsenými vločkami nahradila múku. Dodaním proteínu Wellness by Oriflame sa z takto lákavého dezertu stal vyvážený zákusok a môžete si ho dopriať bez výčitiek.

15 min.
60 min.
12 porcií (plech 25 x 25 cm)

Ingrediencie

500 g
tekvicové pyré z hokkaido
100 g
vlašské orechy (mleté)
100 g
ovsené vločky (mleté)
50 g
čokoládový proteín (ja používam značku Wellness by Oriflame)
40 g
kakao
5 PL
med
100 g
čokoláda 70% kakaa (polámaná na kúsky)
100 g
čokoláda 70% kakaa (roztopená nad parou)
50 g
kokosový olej (roztopený)
12 g
prášok do pečiva
2 ks
vajíčko
1 dcl
pomarančová šťava (z 1 pomaranča)
1/2 ks
pomaranč nakrájaný na kúsky
1/2 ks
pomaranč nakrájaný na kúsky (na ozdobu)
50 g
vlašské orechy (na ozdobu)
1 PL
kokosový olej (na vymastenie plechu)
100 ml
sladká smotana 33% (na proteínovú zmrzlinu)
200 ml
jogurt biely (na proteínovú zrzmlinu)
2 PL
med (na proteínovú zrzmlinu)
15 g
vanilkový proteín (ja používam značku Wellness by Oriflame)

Postup brownie:

Všetky suroviny na brownie spolu zmiešame a vytvoríme husté cesto. Cesto vylejeme na plech vymastený kokosovým olejom a pečieme 60 min. v rúre vyhriatej na 180 C do zlata.

Postup zmrzlina:

Sladkú smotanu vyšľaháme na šľahačku. Pridáme zvyšné suroviny a dobre premiešame. Zmes vylejeme do uzatvoriteľnej nádoby a dáme zmraziť na min. 2 hodiny. 

Po upečení brownie necháme pár hodín vychladnúť a následne servírujeme s vanilkovou zmrzlinou. 

Podobné recepty

Proteínový nugát

Dnes už v každom obchode, bufete alebo na benzínovej pumpe na nás číhajú proteínové tyčinky. Nápis „proteínové“ nám evokuje, že ide o niečo zdravé a tieto tyčinky nám nemôžu pokaziť cieľ k vysnívanej...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...