Fit ovocná bublanina bez výčitiek

Bublanina je typický letný koláč, ktorý sa hodí na každú príležitosť.

Snažila som sa nahradiť bežné suroviny hladkú múku, olej, cukor za zdravšie alternatívy a tak si tento vynikajúci dezert dopriať bez výčitiek kedykoľvek počas leta.

Namiesto múky som použila škroby s nízkou glykemickou záťažou, mandľová múka dodá bublanine zaujímavú chuť a krehkosť.

Už viem, čo zoberiem na každú grilovačku.

15 min.
45-50 min.
12-15 porcií (forma na koláč cca 20 x 30 cm

Ingrediencie

200 g
mletých ovsených vločiek na múku (môžu byť aj bezlepkové)
100 g
jemných ovsených vločiek (môžu byť aj bezlepkové)
100 g
mandľová múka (mleté mandle bez šupky)
3 ks
vajíčka
1 ks
banán
200 g
biely jogurt (môže byť mandľový alebo kokosový)
12 g
prášok do pečiva (bezfosfátový)
40 g
trstinový vanilkový cukor
60 g
práškový kokosový alebo trstinový cukor
2 dcl
rastlinné mlieko
250 g
ľubovoľné ovocie maliny, čučoriedky, marhule, (môže byť aj mrazené)

Vajíčko rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, primiešame všetky suroviny okrem bielok a ovocia. Z bielok vypracujeme sneh a ten pomaly vmiešame do cesta. Vzniknutú hmotu vylejeme na dobre vymastený plech (môžeme použiť papier na pečenie). Na vrch poukladáme ovocie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 45 - 50 minút., prepichneme vidličkou v strede, či je koláč dobre prepečený.

Podobné recepty

Slivkový koláč bez múky

Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...

Tvarohový fitness koláč s granolou

Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...