Slivkový koláč bez múky

Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je plný orechov, vydržím z neho sýta celé doobedie. Je výborný aj na víkendové poobedie, keď čakám návštevu a chcem pripraviť niečo rýchle, jednoduché a chutné.

15 min.
45 min.
Suroviny na plech 25 x 25 cm

Ingrediencie

150 g
mleté vlašské orechy (môžu byť aj mandle)
100 g
ovsené vločky jemné
2 ks
vajíčko
2 dcl
rastlinné mlieko (mandľové/ryžové/sójové/kokosové)
1/2 ČL
vanilka
1/2 ČL
škorica
5 PL
med/agávový sirup/kokosový cukor
2 PL
mak mletý
7 ks
slivky

Všetky suroviny (okrem sliviek) dáme do misy a dobre premiešame. Na spodok plechu rozprestrieme papier na pečenie, boky vytrieme trochou oleja prípadne masla a vyleme na plech cesto. Na vrch poukladáme pokrájané slivky a dáme piecť na 180C (obojstranné pečenie) na 45 min. Keď je koláč upečený, posypeme ho pomletým makom.

Podobné recepty

Slivková kaša z ovsa

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a...