Grilovaný losos s mrkvovými tyčinkami a pažítkovým dipom

Losos patrí medzi najlepšie prírodné zdroje omega 3 mastných kyselín.

Omega 3 mastné kyseliny zmierňujú zápaly, znižujú krvný tlak, znižujú riziko rakoviny a zlepšujú fungovanie cievneho systému.

Na rozdiel od väčšiny tukov, si ich telo nevie vyrobiť samé a musí ich prijať zo stravy alebo pomocou doplnku výživy.

Ak chcete telu zabezpečiť dostatočné množstvo omega 3 mastných kyselín zo stravy, jedzte 2 porcie mastných rýb týždenne.

15 min.
20-25 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
losos filet
150 g
mrkva (môže byť aj iná zelenina)
1 PL
olivový olej
1 PL
sójová smotana
1 PL
pažítka
1 PL
šťava z citróna
soľ

Losos filet umyjeme, položíme na papier na pečenie, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 20 minút. Mrkvu nakrájame na tenké tyčinky, poukladáme na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a soľou. Pečieme 20-25 minút vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata. Do mixéra dáme pažítku, sójovú smotanu, šťavu z citróna a trochu soli. Vymixujeme na dip, ktorý podávame s lososom, môžme s ním poliať aj mrkvové tyčinky, chutí výborne.

Podobné recepty

Losos s červenou repou

Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...