Rizotá sú veľmi dobrou obmenou a spestrením zdravého jedálnička. Aby som dosiahla vyváženosť, použijem iba malú porciu ryže a doplní ju strúhanou cuketou. Z ryže a cukety si pripravím krémové rizoto s...
Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie je zrkadlom zníženého príjmu minerálov a vitamínov, chýba nám slnko a energia stále klesá.
Ako si správne zostaviť jedálniček v tomto období?
Určite nezabúdajme na zeleninu a ovocie, prispôsobme však druhy ročnému obdobiu. Nekupujme si zelené šaláty, keď nám aj tak teraz nechutia. Letné druhy zeleniny síce kúpime celoročne, ale ich konzumácia v zime ochladzuje naše telo a spomaľuje metabolizmus.
Ako prílohu použite tekvicu, kapustu, koreňovú zeleninu a červenú repu.
Červená repa je doslova výživová bomba. Má detoxikačné účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a zlepšuje kvalitu ciev. Obsahuje draslík, horčík, zinok, železo, kyselinu listovú a vitamín C a E.
Ingrediencie
Losos umyjeme, dáme do nádoby na pečenie, osolíme a pečieme v rozohriatej rúre na 180C cca 20 min. Červenú repu očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Na panvici roztopíme ghee maslo, vložíme červenú repu, kmín, prikryjeme, pridáme ½ dcl vody a dusíme 15 min.. Pokrievku odložíme, pridáme hrášok a na väčšej teplote opekáme cca 5-7 min.. Na záver osolíme podľa chuti.
Podávame s lososom ozdobené petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Zimná chuť je pre mňa … perník, slivky, orechy,… Tento cheesecake som prispôsobila mojim zimných chutiam a vznikol naozaj skvostný koláč, ktorý zatiaľ každému veľmi veľmi chutil. V zime máme takto...
Rozmýšľate, čo zdravé, voňavé a chuné si upečiete na víkend? Mám pre vás tip v podobe môjho obľubeného koláča s malinami a slivkami. Ja ho zaraďujem namiesto ovocia po jedle, prípadne medzi jedlom ako...
Vždy sa nám zíde niečo malé na mlsanie, či už pre dospelých alebo deti. Základom týchto cookies sú orechy a ovsené vločky, sladené sú banánom a hrozienkami. Na ozdobu som použila slnečnicové semienka...