Losos s červenou repou

Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie je zrkadlom zníženého príjmu minerálov a vitamínov, chýba nám slnko a energia stále klesá. 

Ako si správne zostaviť jedálniček v tomto období?

Určite nezabúdajme na zeleninu a ovocie, prispôsobme však druhy ročnému obdobiu. Nekupujme si zelené šaláty, keď nám aj tak teraz nechutia. Letné druhy zeleniny síce kúpime celoročne, ale ich konzumácia v zime ochladzuje naše telo a spomaľuje metabolizmus.

Ako prílohu použite tekvicu, kapustu, koreňovú zeleninu a červenú repu.

Červená repa je doslova výživová bomba. Má detoxikačné účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a zlepšuje kvalitu ciev. Obsahuje draslík, horčík, zinok, železo, kyselinu listovú a vitamín C a E. 

20 min.
1

Ingrediencie

150 g
losos
120 g
červená repa
30 g
hrášok (mrazený)
1 PL
ghee maslo
1/4 ČL
rasca celá
soľ, petržlenová vňať (mrazená)

Losos umyjeme, dáme do nádoby na pečenie, osolíme a pečieme v rozohriatej rúre na 180C cca 20 min. Červenú repu očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Na panvici roztopíme ghee maslo, vložíme červenú repu, kmín, prikryjeme, pridáme ½ dcl vody a dusíme 15 min.. Pokrievku odložíme, pridáme hrášok a na väčšej teplote opekáme cca 5-7 min.. Na záver osolíme podľa chuti. 

Podávame s lososom ozdobené petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov,...

Zdravý hamburger

Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej...