Raňajková kaša z ovsa s mandľami a jablkom

Ovos má najväčší podiel bielkovín zo všetkých obilnín. Pre vysoký obsah esenciálnych aminokyselín má ovos zo všetkých obilnín najväčšiu biologickú hodnotu. Zrno ovsa obsahuje okolo 30% potravinovej vlákniny, čo zabezpečuje pomalé uvoľňovanie glukózy. Tým sa ovos stáva ideálnou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. 

Veľmi rada používam celý ovos v mojich receptoch. Cítim sa po ňom sýta a metabolická 5-hodinová pauza mi tak nerobí žiadny problém.

10 min.
40 min.
1 porcia

Ingrediencie

35 g
ovos celé zrno
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semiačka
1 ks
jablko
1 PL
kokosový olej
1/4 ČL
škorica

Celý ovos si vyžaduje dlhšie varenie, preto si ho pripravujem večer pred spaním. Večer: Ovos umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme dvojnásobkom vody, privedieme do varu a na nízkej teplote varíme pod pokrievkou 30 min. Následne vypneme a necháme prirodzene vychladnúť. Vložíme do chladničky a ďalšiu prípravu necháme na ráno. Ovos si môžeme pripraviť aj na viac dní.

Ráno: Jablko očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a opečieme na ňom jablko do zlata. Vložíme mandle, slnečnicové semiačka, ovos, škoricu a dôkladne premiešame. Kašu servírujeme teplú.

 

Podobné recepty

Slivková kaša z ovsa

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...

Jablková kaša

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...