Raňajková kaša z ovsa s mandľami a jablkom

Ovos má najväčší podiel bielkovín zo všetkých obilnín. Pre vysoký obsah esenciálnych aminokyselín má ovos zo všetkých obilnín najväčšiu biologickú hodnotu. Zrno ovsa obsahuje okolo 30% potravinovej vlákniny, čo zabezpečuje pomalé uvoľňovanie glukózy. Tým sa ovos stáva ideálnou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. 

Veľmi rada používam celý ovos v mojich receptoch. Cítim sa po ňom sýta a metabolická 5-hodinová pauza mi tak nerobí žiadny problém.

10 min.
40 min.
1 porcia

Ingrediencie

35 g
ovos celé zrno
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semiačka
1 ks
jablko
1 PL
kokosový olej
1/4 ČL
škorica

Celý ovos si vyžaduje dlhšie varenie, preto si ho pripravujem večer pred spaním. Večer: Ovos umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme dvojnásobkom vody, privedieme do varu a na nízkej teplote varíme pod pokrievkou 30 min. Následne vypneme a necháme prirodzene vychladnúť. Vložíme do chladničky a ďalšiu prípravu necháme na ráno. Ovos si môžeme pripraviť aj na viac dní.

Ráno: Jablko očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a opečieme na ňom jablko do zlata. Vložíme mandle, slnečnicové semiačka, ovos, škoricu a dôkladne premiešame. Kašu servírujeme teplú.

 

Podobné recepty

Slivková kaša z ovsa

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a...

Jablková kaša

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a...