Slivková kaša z ovsa

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno vytiahnuť z chladničky pár minút pred jedením.

Ponúkam vám pár tipov na chutné a výživné obilninové kaše, ktoré vás zaručene zasýtia na celé dopolupnie.

5 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
ovsa (ovos siaty celé zrno)
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semienka
1/4 ČL
škorica
1 ČL
kokosový olej
1/2 ČL
agávový sirup alebo med (iba v udržovacej fáze)

Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 50 gr ovsa + 1 dcl vody necháme zovrieť a na mienom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Nakrájame slivky, dáme na panvicu podusiť na kokosovom oleji (cca 5 min.), pridáme škoricu, mandle so slnečnicovými semienkami a uvarený ovos. Nakoniec pridáme med a premiešame. Servírujeme ozdobené slivkou (1 ks).

Podobné recepty

Mandľové raw guličky

Keď chcete pripraviť jednoduchý a zdravý dezert a máte doma tieto 4 suroviny, určite odporúčam vyskúšať tieto guličky. Príprava vám zaberie maximálne 15-20 minút. Potrebujete jednu malú misku a...

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.