Slivková kaša z ovsa

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno vytiahnuť z chladničky pár minút pred jedením.

Ponúkam vám pár tipov na chutné a výživné obilninové kaše, ktoré vás zaručene zasýtia na celé dopolupnie.

5 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
ovsa (ovos siaty celé zrno)
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semienka
1/4 ČL
škorica
1 ČL
kokosový olej
1/2 ČL
agávový sirup alebo med (iba v udržovacej fáze)

Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 50 gr ovsa + 1 dcl vody necháme zovrieť a na mienom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Nakrájame slivky, dáme na panvicu podusiť na kokosovom oleji (cca 5 min.), pridáme škoricu, mandle so slnečnicovými semienkami a uvarený ovos. Nakoniec pridáme med a premiešame. Servírujeme ozdobené slivkou (1 ks).

Podobné recepty

Raňajková mandeláda s jablkom

Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach...