Slivková kaša z ovsa

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno vytiahnuť z chladničky pár minút pred jedením.

Ponúkam vám pár tipov na chutné a výživné obilninové kaše, ktoré vás zaručene zasýtia na celé dopolupnie.

5 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
ovsa (ovos siaty celé zrno)
30 g
mandle
20 g
slnečnicové semienka
1/4 ČL
škorica
1 ČL
kokosový olej
1/2 ČL
agávový sirup alebo med (iba v udržovacej fáze)

Do malého hrnca dáme uvariť ovsené zrno (ideálne večer, 50 gr ovsa + 1 dcl vody necháme zovrieť a na miernom ohni varíme 30 min., necháme pod pokrievkou do rána). Nakrájame slivky, dáme na panvicu podusiť na kokosovom oleji (cca 5 min.), pridáme škoricu, mandle so slnečnicovými semienkami a uvarený ovos. Nakoniec pridáme med a premiešame. Servírujeme ozdobené slivkou (1 ks).

Podobné recepty

Jablková kaša

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a...

Ovsená kaša so sušenymi slivkami

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a...