Hovädzie tyčinky s ružičkovým kelom

Ružičkový kel je úžasná príloha plná vitamínov a minerálov. Tieto malé guličky sú, čo sa týka zloženia, hotový zázrak pre naše zdravie. Aby ste z neho vykúzlili naozaj chutnú prílohu, treba poznať pár zásad. 

Dlhým varením sa z kelu uvoľňuje sírny zápach, ktorý spôsobuje jeho horkastú chuť a nepríjemný zápach. Takže rada je jednoduchá. Stačí kel podusiť 10 min. pod pokrievkou, môžete pridať cesnak, bylinky, koreniny podľa preferencií a výživná príloha je na svete.

15 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
hovädzia sviečkovica
1 ks
červená cibuľa - malá
30 g
červená paprika
1 ČL
horčica dijonská
130 g
ružičkový kel
1 strúčik
cesnak
1/2 ČL
rasca
1 ČL
soľ
1 PL
olivový olej
pažitka čerstvá

Hovädzie mäso nakrájame na tenké rezance. Cibuľu a papriku nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej. Mäso opečieme na vyššej teplote do zlata. Na záver vmiešame horčicu a osolíme podľa chuti.

Ružičkový kel umyjeme. Vložíme do hlbokej panvice, zalejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou 10 min.. Zbytkovú vodu vylejeme, vložíme nakrájaný cesnak a zalejeme trochou olivového oleja. Opečieme do zlata na vyššej teplote. Na záver dáme rascu a soľ podľa chuti. Pažitku nasekáme najemno. Ružičkový kel podávame s hovädzími rezancami a posypané pažítkou. 

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...