Hovädzie tyčinky s ružičkovým kelom

Ružičkový kel je úžasná príloha plná vitamínov a minerálov. Tieto malé guličky sú, čo sa týka zloženia, hotový zázrak pre naše zdravie. Aby ste z neho vykúzlili naozaj chutnú prílohu, treba poznať pár zásad. 

Dlhým varením sa z kelu uvoľňuje sírny zápach, ktorý spôsobuje jeho horkastú chuť a nepríjemný zápach. Takže rada je jednoduchá. Stačí kel podusiť 10 min. pod pokrievkou, môžete pridať cesnak, bylinky, koreniny podľa preferencií a výživná príloha je na svete.

15 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
hovädzia sviečkovica
1 ks
červená cibuľa - malá
30 g
červená paprika
1 ČL
horčica dijonská
130 g
ružičkový kel
1 strúčik
cesnak
1/2 ČL
rasca
1 ČL
soľ
1 PL
olivový olej
pažitka čerstvá

Hovädzie mäso nakrájame na tenké rezance. Cibuľu a papriku nakríjame. Na panvici rozohrejeme olej. Mäso opečieme na vyššej teplote do zlata. Na záver vmiešame horčicu a osolíme podľa chuti.

Ružičkový kel umyjeme. Vložíme do hlbokej panvice, zalejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou 10 min.. Zbytkovú vodu vylejeme, vložíme nakrájaný cesnak a zalejeme trochou olivového oleja. Opečieme do zlata na vyššej teplote. Na záver dáme rascu a soľ podľa chuti. Pažitku nasekáme najemno. Ružičkový kel podávame s hovädzími rezancami a posypané pažítkou. 

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.