Hydinový burger v ražnej žemli

Jednoduchý recept na rýchly a zdravý burger bez výčitiek. Aj keď sa rozhodneme stravovať zdravšie alebo redukujeme hmotnosť, naše jedlo môže byť chutné, voňavé a lákavé. Čím viac sa so surovinami pohráme a pokúsime sa napodobniť naše obľúbené špeciality, tým jednoduchšie prejdeme na zdravšie stravovanie a k novým jedlám sa budeme s obľubou vracať.

Môj dnešný tip je chrumkavý hydinový burger s bylinkami a ražnou žemľou.

15 min.
20 - 25 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
kuracie/morčacie mäso
¼ ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
1 PL
čerstvé bylinky mix (petržlenová vňať, pažítka)
1 PL
olej (ghee maslo)
soľ

Mäso, cibuľu a cesnak pomelieme, primiešame soľ a bylinky. Vypracujeme placku, ktorú opečieme z oboch strán na panvici na oleji alebo pečieme v rozohriatej rúre na 180 C na papieri na pečenie cca 20-25 minút do zlata.

Môj tip: Burger podávame v žemli, ktorú opečieme na hriankovači z oboch strán. Žemľu potrieme horčicou, na ktorú dáme teplé mäso a kyslú uhorku. Výborná príloha je pokrájaná čerstvá zelenina. 

Očista tela: Burger pripravte na papieri na pečenie bez oleja.

Podobné recepty

Morčací burger bez výčitiek

Slovo burger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme a použijete tie správne suroviny. Toto je môj obľúbený recept...

Tofu burger s červenou repou

Burger určite nie je nezdravé jedlo, keď ho nepripravíme vyprážaním a ako prílohu nepoužijeme klasické zemiakové fritované hranolky na oleji. Burger sa dá pripraviť aj s dodržaním zásad zdravej...