Kešu puding s mandľovým maslom a ovocím

Veríte mi, že jedna takáto malá miska nás dokáže zasýtiť na celé doobedie? Ja si kešu puding pripravím na 3 dni a raňajky mám tak hneď pripravené. Nemôžem sa potom vyhovárať, že si ich nestihnem pripraviť. Kešu orechy majú prirodzene sladkú chuť, stačí ich dochutiť ovocím. Sú bohaté na vitamín C, železo, zinok, fosfor, kyselinu listovú a tak sú vhodné na naštartovanie energie práve v tomto zimnom období. Pozor však na množstvo. Ako aj iné orechy, obsahujú veľa tuku a tak stačí nám malá porcia.

10 min./24 hod. namočenie orechov
3 porcie

Ingrediencie

150 g
kešu orechy
2 ks
zrelý banán
1/2 ČL
vanilka
3 ČL
mandľové maslo
150 g
ovocie na ozdobu

Kešu namočíme na 24 hodín do vody. Vodu vylejeme, pridáme banány, vanilku a vymixujeme na hladký krém. Prelejeme do 3 misiek, na vrch každej dáme 1 ČL mandľového masla a ozdobíme ľubovoľným ovocím.

Podobné recepty

Vanilkový chia puding s jahodami

Keď máte 5 minút čas a chcete si pripraviť niečo zdravé na mlsanie alebo na raňajky, chia pudding je výborný variant. Môžete ho mať stále v chladničke a keď dostanete chuť na niečo sladké, máte...

Čokoládový puding

Tento puding je ozajstná čokoládová pochúťka. Keď ho ochutnáte, nebudete veriť, že neobsahuje žiadny škrob, mlieko a zbytočný cukor. Spojením avokáda a banánu vznikne hustý voňavý krém a kakao mu...