Lieskový muffin bez laktózy, lepku a vajec

Muffin nie len pre alergikov. Je naozaj výborný, šťavnatý a pritom veľmi ľahko stráviteľný.

Ja ho veľmi rada robím nie len sebe, ale aj deťom. Hodí sa na raňajky, kedy ho kombinujem s mandľami a ovocným dipom namiesto džemu.

Nájdete u mňa aj podobný recept na banánové medvedíky z mandlí a ryžovej múky, môžete ho variovať podľa chutí a surovín, aké máte doma.

10 min.
30-35 min.
12 ks muffinov (forma TESCOMA)

Ingrediencie

3 ks
zrelý banán
100 g
kukuričná múka
100 g
mleté lieskové orechy
12 g
prášok do pečiva bez fosfátov
2 PL
chia semienka
2 PL
kokosový olej
1 dcl
mandľové mlieko
2 PL
med alebo agávový sirup (ľubovoľné)

Banány rozmačkáme vidličkou alebo vymixujeme na kašičku. Primiešame ostatné suroviny, vznikne hustá kaša. Formu (hlavne, ak používame 1 x) vymastíme troškou kokosového oleja, aby sa medvedíky neprilepili. Polievkovou lyžicou plníme formu na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 min. na 180 C obojstranné pečenie. Keď majú muffiny zlatú farbu, sú hotové. Necháme dobre vychladnúť a opatrne vyberieme z formy.

Podobné recepty

Banánové medvedíky bez múky, cukru a vajec

Výborný rýchly a jednoduchý koláčik pre detičky. Zdravšia alternatíva klasického keksíku ako olovrant alebo desiata. Určite uznáte, že dnes už ťažko kúpime deťom mlsku, ktorej zloženie by sa nám na...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...