Muffinky sladené jablkom (bez lepku, laktózy a vajec)

Teraz pridávam pár receptov bez lepku, pretože veľmi veľa mojich klientov a známych je citlivých na lepok. Pýtajú sa ma, čo variť a ako si pripraviť jedlá z alternatívnych surovín, aby chutili a nemali pociť, že sa v chutiach musia akokoľvek obmedziť.

Tieto muffiny sú vyrobené z mletých orechov a strúhaného jablka.

Musím povedať, že samu ma prekvapili. Ešte po 3 dňoch boli vláčne a šťavnaté, asi sú to moje najlepšie  a zároveň najjednoduchšie muffinky.

15 min.
30-35 min.
12 ks

Ingrediencie

200 g
orechy vlašské (pomleté)
100 g
ryžová múka
4 PL
chia semienka
2 ks
jablko strúhané
1 ks
jablko nakrájané na malé kocky
4 PL
kokosový olej
2 - 3 dcl
sójové mlieko
1 ČL
škorica
12 g
bezfosfátový prášok do pečiva
4 PL
med (ľubovoľné)
vlašské orechy (na ozdobu)

Všetky suroviny zmiešame vo veľkej nádobe a premiešame. Podľa potreby dolejeme sójové mlieko, aby vznikla hustá vláčna kaša, ktorou plníme silikónové formičky na muffiny a ukladáme na plech. Pečieme 30-35 vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata.

Podobné recepty

Bezlepková raňajková granola

V dnešnej dobe je citlivosť na lepok bežnou a veľmi rozšírenou diagnózou. Ak máme takýto problém, ja som zástancom prirodzene bezlepkovej stravy, teda konzumácie potravín, kde sa lepok nenachádza v...

Orechové muffiny bez výčitky

Tieto muffiny su výborné raňajky alebo len tak malá sladkosť po jedle. Keď chceme byť zdravý a štíhly, nie je cieľom žiť bez zhrešenia. Takúto zdravú chutnú maškrtu si môžete dopriať bez výčitiek...