Bezlepková raňajková granola

V dnešnej dobe je citlivosť na lepok bežnou a veľmi rozšírenou diagnózou. Ak máme takýto problém, ja som zástancom prirodzene bezlepkovej stravy, teda konzumácie potravín, kde sa lepok nenachádza v jej prirodzenej forme. Viem, že toto obmedzenie častokrát znepríjemňuje život, komplikuje nákup potravín a prípravu jedál. Preto je fajn si prácu v kuchyni uľahčiť a vyrobiť si vlastné bezlepkové výrobky, ktoré môžete jednoducho použiť bez ďalšej prípravy. Ako napríklad táto bezlepková granola, ktorú stačí doplniť mliekom alebo jogurtom a výživné zdravé raňajky máte vždy na tanieri. Keďže granola neobsahuje žiadne umelé zložky, môžete ju ponúknuť aj deťom a ostatným členom rodiny.

10 min.
17 - 20 min.
5-7 porcií (500 g granole)

Ingrediencie

250 g
vločky z ryže natural
130 g
mandle
50 g
sušené slivky
50 g
kukuričné lupienky 100%
3 PL
kokosový olej
3 PL
med
1/2 ČL
škorica

Vo veľkej nádobe zmiešame vločky, mandle, roztopený kokosový olej, škoricu a med. Všetko spolu dobre premiešame a vysypeme na plech na papier na pečenie. Vložíme do rúry rozohriatej na 180 C a pečieme 17-20 minút do zlata. Počas pečenia granolu premiešame 3 – 4 x. Do horúcej granole vmiešame nakrájané sušené slivky a kukuričné lupienky tak, aby sa chute prepojili. Necháme vychladnúť na plechu a premiestnime do nádoby. Podávame s mliekom, jogurtom alebo s ovocím na raňajky.

Podobné recepty

Malinová granola s kešu orechami

Na mojej stránke nájdete rôzne recepty na raňajkovú granolu. Tento tip raňajok som si veľmi obľúbila ja aj celá moja rodina. Raňajky tak pripravím na pár dní vopred, ako prílohu použijem biely jogurt...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...