Quinoa raňajková granola s mandľovým nejogurtom

Trpíte alergiou, intoleranciou alebo chcete proste raz začas zaradiť prirodzene bezlepkovú a bezlaktózovú stravu?Potom mám pre vás výborný tip výživné raňajky bez lepku a laktózy „Quinoa raňajková granola s mandľovým nejogurtom“.

10 min.
45 min.
2 porcie

Ingrediencie

100 g
quinoa
2 PL
kokosový olej
100 g
mandle nelúpané
1 PL
agávový sirup (môžete vynechať)
100 g
čučoriedky, černice mix

Quinoa uvaríme vo vode (zalejeme rovnakým množstvom vody ako dáme quinoa a varíme 15 min, necháme odstáť pod pokrievkou). Mandle nožom nasekáme na menšie kúsky. Trúbu rozohrejeme na 150 C. Na plech dáme pečiaci papier, rozprestrieme na neho granolu, mandle, pokvapkáme kokosovým olejom a agávovým sirupom. Pečieme cca 30 min, pokiaľ granola nezhnedne. Občas premiešame. Po upečení môžeme dochutiť škoricou a premiešať. Keď zmes vychladne, premiestnime ju do nádoby.

Vyvážené raňajky: Ja som granolu skombinovala s mandľovým nejogurtom a černicovo-čučoriedkovým dipom (černice a čučoriedky som spolu vymixovala na hladký krém, vydržia mi tak v chladničke viac dní).

Podobné recepty

Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov,...