Môj ďalší variant rannej kaše z pohánky. Ja si túto kašu predpripravím večer a ráno mi potom príprava trvá už iba pár minút. Kaša v kombinácii s mandľovým mliekom a madľovými lupienkami má nízky...
Trpíte alergiou, intoleranciou alebo chcete proste raz začas zaradiť prirodzene bezlepkovú a bezlaktózovú stravu?Potom mám pre vás výborný tip výživné raňajky bez lepku a laktózy „Quinoa raňajková granola s mandľovým nejogurtom“.
Ingrediencie
Quinoa uvaríme vo vode (zalejeme rovnakým množstvom vody ako dáme quinoa a varíme 15 min, necháme odstáť pod pokrievkou). Mandle nožom nasekáme na menšie kúsky. Trúbu rozohrejeme na 150 C. Na plech dáme pečiaci papier, rozprestrieme na neho granolu, mandle, pokvapkáme kokosovým olejom a agávovým sirupom. Pečieme cca 30 min, pokiaľ granola nezhnedne. Občas premiešame. Po upečení môžeme dochutiť škoricou a premiešať. Keď zmes vychladne, premiestnime ju do nádoby.
Vyvážené raňajky: Ja som granolu skombinovala s mandľovým nejogurtom a černicovo-čučoriedkovým dipom (černice a čučoriedky som spolu vymixovala na hladký krém, vydržia mi tak v chladničke viac dní).
Podobné recepty
Dezert vhodný aj pri redukcii hmotnosti. Je dobré mať v zálohe niečo zdravé na mlsanie. Presvečte sa, že aj redukcia môže byť chutná s poobedným dezertom bez výčitiek. Mak zaraďujem právom medzi...
Ražná múka je výbornou alternatívou klasickej pšenice. Má nižší obsah lepku a preto ju často znášajú aj ľudia citlivý na túto zložku. Raž má vysoký obsah esenciálnej aminokyseliny lyzín, ktorý telu...
Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...