VEGE guličky s cuketou a paprikovým dipom

Guličky s rôznymi dipmi a na rôzne spôsoby sú moje obľúbené. Milujem na nich, pretože zmenia úplne obyčajné suroviny na zaujímavé a chrumkavé jedlo.

Zoberiem guličku, namočím ju do dipu a pochutnávam si.

Zo surovín najviac používam rôzne druhy strukovín, prípadne tofu a mixujem s rôznymi druhmi zeleniny.

Tieto guličky sú z tofu a cukety. K nim som pripravila dip z červených paprík. Vyskúšajte, príprava je naozaj veľmi jednoduchá.

15 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
tofu lahôdkové
50 g
cuketa
50 g
jemné ovsené vločky ( môžu byť aj bezlepkové, prípadne pohánkové)
100 g
červená paprika
1 PL
olivový olej

Cuketu nakrájame na jemno a rozložíme na plech na papier na pečenie, pečieme 10 minút, necháme vychladnúť. Cuketu vymixujeme s tofu, primiešame 30 g jemných vločiek, necháme chvíľku nasiaknuť vodu a zhustnúť. Rukami vytvarujeme malé guličky, ktoré obalíme vo vločkách a poukladáme na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 20 minút na 200 C (obojstranné pečenie) do zlata. Červenú papriku pečieme na papieri na pečenie cca 20 minút, vymixujeme so soľou a 1/2 ČL olivového oleja na dip a podávame spolu s guličkami.

Podobné recepty

Guličky z údeného tofu

Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...