Orechové muffiny bez výčitky

Tieto muffiny su výborné raňajky alebo len tak malá sladkosť po jedle. Keď chceme byť zdravý a štíhly, nie je cieľom žiť bez zhrešenia. Takúto zdravú chutnú maškrtu si môžete dopriať bez výčitiek. Orechové muffiny miluje celá moja rodinaJPre seba pečiem úplne bez sladidiel a deťom pridám pár lyžičiek agávového sirupu. Aspoň mi tie moje nikto nezje.

15 min.
40 min.
14-16 porcií

Ingrediencie

2 hrnčeky
mleté orechy (mandle alebo vlašské orechy)
1 hrnček
ovsené vločky jemné
1 ks
jablko
3 PL
olej slnečnicový/kokosový/maslo
1/2 hrnček
mlieko (mandľové al. kokosové)
12 g
prášok do pečiva (bezfosfátový)
1/4 ČL
škorica
3 ks
vajíčko
hrsť
mandle na ozdobenie
1/2 hrnčeka
agávový sirup/kokosový cukor (ľubovolné)

Jablko ošúpeme, naparíme alebo podusíme a pomixujeme (vytvoríme jablkové pyré, nahradí nám cukor a dodá jemnú jablkovú príchuť a vôňu). V miske zmiešame mleté orechy, ovsené vločky, jablkové pyré, olej, mlieko, prášok do pečiva, škoricu a vajíčka. Ak chceme sladšie muffinky, pridáme ½ hrnčeka agávového sirupu alebo kokosového cukru. Keď chceme osladiť iba polovicu muffinov, masu si rozdelíme na 2 časti a použijeme adekvátne množstvo sladidla. Všetko dobre premiešame. Naplníme do muffinových formičiek (ja používam silikónové, lebo držia krásny tvar), ozdobíme mandlami a pečieme približne 40 minút do zlata (180 C). 

Podobné recepty

Mäsové guličky v zeleninovej omáčke

Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...