Orechové muffiny bez výčitky

Tieto muffiny su výborné raňajky alebo len tak malá sladkosť po jedle. Keď chceme byť zdravý a štíhly, nie je cieľom žiť bez zhrešenia. Takúto zdravú chutnú maškrtu si môžete dopriať bez výčitiek. Orechové muffiny miluje celá moja rodinaJPre seba pečiem úplne bez sladidiel a deťom pridám pár lyžičiek agávového sirupu. Aspoň mi tie moje nikto nezje.

15 min.
40 min.
14-16 porcií

Ingrediencie

2 hrnčeky
mleté orechy (mandle alebo vlašské orechy)
1 hrnček
ovsené vločky jemné
1 ks
jablko
3 PL
olej slnečnicový/kokosový/maslo
1/2 hrnček
mlieko (mandľové al. kokosové)
12 g
prášok do pečiva (bezfosfátový)
1/4 ČL
škorica
3 ks
vajíčko
hrsť
mandle na ozdobenie
1/2 hrnčeka
agávový sirup/kokosový cukor (ľubovolné)

Jablko ošúpeme, naparíme alebo podusíme a pomixujeme (vytvoríme jablkové pyré, nahradí nám cukor a dodá jemnú jablkovú príchuť a vôňu). V miske zmiešame mleté orechy, ovsené vločky, jablkové pyré, olej, mlieko, prášok do pečiva, škoricu a vajíčka. Ak chceme sladšie muffinky, pridáme ½ hrnčeka agávového sirupu alebo kokosového cukru. Keď chceme osladiť iba polovicu muffinov, masu si rozdelíme na 2 časti a použijeme adekvátne množstvo sladidla. Všetko dobre premiešame. Naplníme do muffinových formičiek (ja používam silikónové, lebo držia krásny tvar), ozdobíme mandlami a pečieme približne 40 minút do zlata (180 C). 

Podobné recepty

Tvarohové muffiny so slivkovým dipom

Úžasnou odmenou pre mňa aj moje deti sú tieto tvarohové muffiny. Príprava je veľmi jednoduchá, trvá približne 10 min. a upečené sú za 30 min. Takže ani veľa práce s nimi nie je. Vhodné sú ako dezert...

Kel s hovädzím mäsom

Kel možno nevyzerá až tak lákavo, ale určite právom patrí do zdravého jedálnička. Kel je zelenina s vysokou nutričnou hodnotou, zlepšuje trávenie, čistí črevá a telu dodá množstvo vitamínov a...