Maliny so šľahačkou

Šľahačka obsahuje 33% tuku a tuk je ideálna kombinácia s ovocím. Znižuje jeho glykemickú záťaž. Urobte si domácu šľahačku. Ručným mixérom je to raz dva hotové. Prosím, nekupujte sprejové varianty plné aditív, farbív a konzervantov. Toto je výborný  zdravý dezert kľudne pre návštevu, detskú oslavu alebo na letnú grilovačku. Uvidíte, že zmiznú zo stola ako prvé.

10 min.
6 porcií

Ingrediencie

200 g
maliny
250 ml
smotana sladká 33% tuku

Maliny umyjeme a vysušíme na kuchynskej utierke. Šľahačku vyšľaháme na hustú penu. Naplňte šľahačkou maliny, dajte na hodinku do chladničky prípadne pre urýchlenie na chvíľu do mrazničky.

Podobné recepty

Slivkové šúlance s makom

Kto z nás nemá rád makové šúlance alebo slivkové gule? Mak obsahuje niekoľko násobne viac vápnika ako mlieko. Len škoda, že väčšinou ho jeme v kombinácii s množstvom cukru a múky. Toto je výborný...

Mangové pyré bez cukru

Ja som všeobecne zástancom používania lokálnych a sezónnych potravín. Mango je však jednou z výnimiek. Toto ovocie jednak odporúčam svojim klientom a aj pravidelne zaraďujem do svojho jedálnička...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...