Maliny so šľahačkou

Šľahačka obsahuje 33% tuku a tuk je ideálna kombinácia s ovocím. Znižuje jeho glykemickú záťaž. Urobte si domácu šľahačku. Ručným mixérom je to raz dva hotové. Prosím, nekupujte sprejové varianty plné aditív, farbív a konzervantov. Toto je výborný  zdravý dezert kľudne pre návštevu, detskú oslavu alebo na letnú grilovačku. Uvidíte, že zmiznú zo stola ako prvé.

10 min.
6 porcií

Ingrediencie

200 g
maliny
250 ml
smotana sladká 33% tuku

Maliny umyjeme a vysušíme na kuchynskej utierke. Šľahačku vyšľaháme na hustú penu. Naplňte šľahačkou maliny, dajte na hodinku do chladničky prípadne pre urýchlenie na chvíľu do mrazničky.

Podobné recepty

Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov,...

Strukovinová polievka s kurkumou

Metabolic balance® odporúča konzumovať vyvážené porcie 3 x denne. Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na...