Mangové pyré bez cukru

Ja som všeobecne zástancom používania lokálnych a sezónnych potravín. Mango je však jednou z výnimiek. Toto ovocie jednak odporúčam svojim klientom a aj pravidelne zaraďujem do svojho jedálnička. Dôvod sú jeho bohaté nutričné vlastnosti a zloženie.

Mango má vysoký obsah vitamínu C, beta-karotén, vitamín E, tiamín, riboflavín, niacín, draslík, horčík, železo, fosfor a vápnik.

Polyfenoly obsiahnuté v mangu majú silnú antioxidačnú aktivitu. 

Mango obsahuje prebiotickú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a pomáha budovať zdravú črevnú mikroflóru. 

Mango obsahuje enzýmy, ktoré pomáhajú štiepiť bielkoviny a zrýchľovať metabolizmus. 

Môj dnešný tip: Keďže v Metabolic Balance® používame ako dezert čisté ovocie, vymyslela som si takéto mangové pyré a používam ho do jogurtu na osladenie alebo len tak, ako vynikajúci dezert.

10 min.
2 porcie

Ingrediencie

1 ks
mango (zrelé)
1dcl
voda

Mango očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca, pridáme vodu a varíme 5 min. Vymixujeme na krém, preložíme do nádoby a necháme vychladnúť.

Takto pripravené pyré vydrží v chladničke kľudne aj týždeň.

Podobné recepty

Čokoládový koláč z červenej fazule

Červená fazuľa ako náhrada múky ma naozaj očarila. Upečieme tak koláč z prírodných surovín s plnohodnotnou dávkou proteínov. Mlsanie tak dostáva nový rozmer. Konzumácia sladkostí má vplyv na...