Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...
Cuketa je pre mňa jedna z naj univerzálnejších druhov zeleniny. Hovorí sa jej aj zelený zázrak.
Je nízko kalorická, výborne vplýva na trávenie a je vhodnou náhradou obilnín a škrobov pri redukčnom stravovaní.
V tomto recepte som cuketu použila ako rezance namiesto cestovín. Tieto som poliala špenátom a posypala kúskami grilovaného tofu.
Ingrediencie
Cuketu umyjeme, šupku necháme, postrúhame ju na väčšie rezance. Rezance rozložíme na plech na papier na pečenie a pečieme ju 15-20 min. na 200 C. V hrnci podusíme špenát, pridáme soľ, čierne korenie a sójovú smotanu. Jemne pomixujeme ponorým mixérom. Tofu pokrájame na kocky, ktoré opečieme do zlata na panvici. Cuketové rezance polejeme špenátom a posypeme kockami tofu. Ak máme doma, môžeme ozdobiť čiernym sezamom.
Podobné recepty
Recept na tento burger vznikol na zelený štvrtok, ale určite si ho budem robievať aj kedykoľvek počas roka. Mám veľmi rada tento tip obeda v pracovnom týždni. Tofu je výborný bezmäsitý variant...