Cuketové rezance so špenátom a tofu kockami

Cuketa je pre mňa jedna z naj univerzálnejších druhov zeleniny. Hovorí sa jej aj zelený zázrak.

Je nízko kalorická, výborne vplýva na trávenie a je vhodnou náhradou obilnín a škrobov pri redukčnom stravovaní.

V tomto recepte som cuketu použila ako rezance namiesto cestovín. Tieto som poliala špenátom a posypala kúskami grilovaného tofu.

15 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

1 ks
menšia cuketa
100 g
mrazený listový špenát
100 g
marinované tofu
1 PL
sójová smotana (pri očiste tela vynechajte)
soľ, čierne korenie, čierny sezam

Cuketu umyjeme, šupku necháme, postrúhame ju na väčšie rezance. Rezance rozložíme na plech na papier na pečenie a pečieme ju 15-20 min. na 200 C. V hrnci podusíme špenát, pridáme soľ, čierne korenie a sójovú smotanu. Jemne pomixujeme ponorým mixérom. Tofu pokrájame na kocky, ktoré opečieme do zlata na panvici. Cuketové rezance polejeme špenátom a posypeme kockami tofu. Ak máme doma, môžeme ozdobiť čiernym sezamom.

Podobné recepty

Tofu panvička s kurkumou

Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...

Tofu burger so špenátom a cuketou

Recept na tento burger vznikol na zelený štvrtok, ale určite si ho budem robievať aj kedykoľvek počas roka. Mám veľmi rada tento tip obeda v pracovnom týždni. Tofu je výborný bezmäsitý variant...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...