Tofu panvička s kurkumou

Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame účinky na znižovanie hladiny glukózy v krvi.Okrem toho, že doslova lieči naše črevá a žalúdok, pomáha aj pri redukcii hmotnosti a urýchľuje odbúravanie tukových buniek.

Kurkuma dodá nášmu jedlu krásnu vôňu, farbu a chuť. Tak prečo toto vzácne korenie nevyužiť v našej kuchyni?

10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
tofu
80 g
fazuľové lusky
40 g
šampióny
1 ks
mladá cibuľka
1 PL
olej (olivový, slnečnicový) alebo ghee maslo
1 PL
kokosová smotana (v II. fáze vynechajte)
1 ČL
nakrájaná čerstvá kurkuma
čerstvá petržlenová vňať
soľ, čierne korenie a chilli (podľa chuti)

Všetku zeleninu nakrájame. Cibuľku opečieme na olivovom oleji, pridáme ďalšiu zeleninu a podusíme 10 min.. Pridáme nakrájané tofu, kokosovú smotanu, kurkumu, soľ, korenie a chilli. Na záver primiešame čerstvú petržlenovú vňať.

Podobné recepty

Letný bryndzový šalát

Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...

Morčacie mäso s mrkvovými tyčinkami

Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami...