Tofu panvička s kurkumou

Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame účinky na znižovanie hladiny glukózy v krvi.Okrem toho, že doslova lieči naše črevá a žalúdok, pomáha aj pri redukcii hmotnosti a urýchľuje odbúravanie tukových buniek.

Kurkuma dodá nášmu jedlu krásnu vôňu, farbu a chuť. Tak prečo toto vzácne korenie nevyužiť v našej kuchyni?

10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
tofu
80 g
fazuľové lusky
40 g
šampióny
1 ks
mladá cibuľka
1 PL
olej (olivový, slnečnicový) alebo ghee maslo
1 PL
kokosová smotana (v II. fáze vynechajte)
1 ČL
nakrájaná čerstvá kurkuma
čerstvá petržlenová vňať
soľ, čierne korenie a chilli (podľa chuti)

Všetku zeleninu nakrájame. Cibuľku opečieme na olivovom oleji, pridáme ďalšiu zeleninu a podusíme 10 min.. Pridáme nakrájané tofu, kokosovú smotanu, kurkumu, soľ, korenie a chilli. Na záver primiešame čerstvú petržlenovú vňať.

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...

Tvarohový fitness koláč s granolou

Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred...