Šalát s ovčím feta syrom, mrkvou a petržlenovou vňaťou

Ľahký letný obed alebo večera môže vyzerať aj takto farebne a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Kombinácia čerstvého šalátu, mrkvy a ovčieho feta syra.

Feta syr patrí k mliečnym výrobkom s najnižším množsvom laktózy (0,1 g/100 g), teda mliečneho cukru, s trávením ktorého má veľká časť populácie problémy. Podľa dostupných údajov je to až 75% ľudí, ktorý po požití mliečnych výrobkov pociťujú tráviace problémy. Intolerancia zväčša prichádza vekom dôsledkom poklesu produkcie enzýmu laktáza v tele.

Ďalšie mliečne výrobky s prirodzene nízkym obsahom laktózy sú maslo a syry bryndza, ementál, gouda, camembert a mozzarella. Ak však máte diagnostikovanú intoleranciu na mliečny cukor, vyberajte radšej lactose free varianty.

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

80 g
feta syr z ovčieho mlieka / prípadne lactose free variant
70 g
šalát mix (ľubovolný)
50 g
mrkva
10 g
petržlenová vňať
1 PL
panenský olivový olej
1 ČL
šťava z citróna

Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. šalát umyjeme, osušíme, zmiešame s mrkvou a petržlenovou vňaťou. Šalát polejeme citrónovou šťavou, olivovým olejom a na vrch poukladáme nakrájaný feta syr.

Variant bez laktózy: Použite feta syr lactose free variant.

Vo fáze očista tela: Šalát pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...

Letný bryndzový šalát

Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...