Letný bryndzový šalát

Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu bryndze s čerstvým šalátom. Ja hovorím, že so šalátom sa treba pohrať a dobre ho ochutiť. Tejto kombinácii dodá dokonalú chuť čerstvý kôpor. Vyskúšajte a dajte mi vedieť, ako vám chutil.

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

100 g
letná 100% ovčia bryndza
80 g
čerstvý šalát mix (čakanka, šťavel, rýmsky šalát)
50 g
zelená paprika
1/2 ks
citrón (šťava)
1 PL
ľanový olej
soľ, čerstvé čierne korenie
čerstvý kôpor

Šalát natrháme, umyjeme a vysušíme. Zelenú papriku nakrájame na malé tenké plátky. Dobre premiešame so šalátom. Zmes ochutíme olejom, citrónom, soľou, čiernym korením a nasekaným kôprom. Všetko dôkladne premiešame. Preložíme do misky a na vrch poukladáme kúsky bryndze. 

Ako prílohu používam hrianku z ražného chleba. 

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.