Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.

Ingrediencie

150 g
cícer (varený)
35 g
ražné cestoviny (v suchom stave)
30 g
rukola
80 g
avokádo
2 ks
sušené paradajky
2 ČL
olivový olej
1 ČL
limetková šťava
Soľ, čierne korenie, čerstvé al. sušené chili

Ražné cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode. Zmiešame s uvareným cícerom, s chili (ak máme radi), 1 ČL olivového oleja  a štipkou soli. Rukolu dôkladne umyjeme a vysušíme. Avokádo očistíme a nakrájame. Rukolu s avokádom zmiešame a premiešame spolu s 1 ČL olivového oleja, štipkou soli, limetkovou šťavou a nakájanými sušenými paradajkami. 

Podobné recepty

Cottage dip s avokádom

Cottage syr je taktiež výbornou variantou bielkoviny. Patrí k syrom s prirodzene nízkym obsahom tuku, preto sa zaraďuje pri redukcii hmotnosti hneď od začiatku. Má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah...

Guličky z údeného tofu

Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu veľmi...

Proteínový nugát

Dnes už v každom obchode, bufete alebo na benzínovej pumpe na nás číhajú proteínové tyčinky. Nápis „proteínové“ nám evokuje, že ide o niečo zdravé a tieto tyčinky nám nemôžu pokaziť cieľ k vysnívanej...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...