Šalát s grilovaným enciánom a brusnicovou omáčkou

Môj tip na zdravý a vyvážený obed. V kupovaných brusnicových omáčkach býva množstvo cukru, prídavných látok a konzervantov, preto odporúčam radšej kúpiť si mrazené busnice, krátko ich povariť, vymixovať a jemne dosladiť agávovým sirupom alebo medom.

A tak si jednoducho vyrobíte čistý produkt. Veď sa skúste pozrieť v obchode, koľko chémie sa skrýva v takýchto nevinných ochutinách.

15 min.
5 min.
1 porcia

Ingrediencie

110 g
encián (môže byť aj bez obsahu laktózy)
70 g
šalát mix
20 g
cherry rajčiny
10 g
vlašské orechy
30 g
mrazené brusnice
1 PL
agávový sirup/med
1 PL
citrónová šťava/limetková šťava
1 PL
olivový olej (na pokvapkanie)
soľ, čierne korenie, oregano

Brusnice zvaríme a vymixujeme s agávovým sirupom. Šalát umyjeme, osušíme a rozložíme na tanier. Encián grilujeme na panvici z oboch strán a položíme na šalát. Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, oregano a soľ. Šalát polejeme dresingom, na šalát poukladáme orechy, syr potrieme brusnicovou omáčkou. Poprášime čiernym korením.

Podobné recepty

Šalát s feta syrom a bylinkami

Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...

Červená repa s kozím syrom

Červená repa je moja obľúbená zimná surovina. Ponúkam vám opäť jeden z mojich jednoduchých a rýchlych receptov, kde kombinujem 2 suroviny a výsledok je krásny a bohatý tanier plný kvalitných proteínov...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...