Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne zasýti a vaše telo dostane vyvážený pomer bielkovín, tukov a sacharidov. Rukola obsahuje horké látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cukru v krvi a tým zabraňujú chuť na sladké. Aby vám šalát chutil, treba sa s ním pohrať a ochutiť ho podľa vlastných preferencií. Ja som siahla po mojej obľúbenej kombinácii, ktorou sú olivy, sušené paradajky a provensálske bylinky.

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
hnedá šošovica (varená)
130 g
rukola
3 ks
sušené paradajky
6 ks
zelené olivy
1 ČL
provensálske bylinky (používam mix od firmy sonnentor)
1 PL
citrónová šťava
1 PL
olivový olej
soľ

Rukolu dobre umyjeme a vysušíme. Vo väčšej miske pomiešame s nakrájanými sušenými paradajkami, celými olivami, bylinkami, olivovým olejom a soľou. Na záver primiešame varenú šošovicu. Ako prílohu som použila ražné krekry.

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.