Zeleninová miska s čiernou šošovicou a quinoou

Aj takéto netradičné raňajky vo forme malého šalátu môžu byť občas príjemná zmena. Quinou v metabolic balance zaraďujeme v III. a v IV. fáze. V II. fáze si takúto misku môžete pripraviť s ražným chlebom. 

5 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

30 g
guinoa
40 g (v suchom stave)
čierna šošovica BELUGA
70 g
zelenina (uhorka, cherry rajčina, zelené olivy)
1/2 ČL
citrónová šťava
1 ČL
olivový olej
soľ, čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať

Quinou uvarte v 2-násobnom množstve vody s trochou soli (varte 15 min. a nechajte odstáť pod pokrievkou). Šošovicu uvarte taktiež v 2-násobnom množstve vody s trochou soli (varte 30min. a nechajte odstáť pod pokrievkou). Šalátovú uhorku, cherry rajčinky a olivy nakrájajte. V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a čerstvú petržlenovú vňať. Hotový dresing dobre premiešajte s uvarenou quinoou a šošovicou. 

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...