Teplý šalát s čiernou šošovicou BELUGA

Poznáte čiernu šošovicu BELUGA? Čierna šošovica obsahuje zo všetkých strukovín najviac bielkovín a najmenej tukov. Hovorí sa jej aj „vegánsky kaviár“. Je výbornou surovinou pri redukcii hmotnosti a budovaní svalovej hmoty. Okrem toho obsahuje 3 x viac vápnika ako obilniny a 7 x viac železa ako špenát. Pomáha znižovať cukor v krvi a tým zabraňuje vlčiemu hladu. Podporuje čistenie a správnu peristaltiku čriev.

15 min.
40 min.

Ingrediencie

70 g
čierna šošovica BELUGA
30 g
celozrnná ryža (divoká ryža)
1 ks
mladá cibuľka
1/2 ks
mrkva (stredná veľkosť)
1/2 ks
avokádo (stredná veľkosť)
1 PL
olivový/ľanový olej alebo ghee maslo
1/4 ČL
bylinky mix (ja používam mic oregano, tymián, bazalka)
sol

Čiernu šošovicu spolu s celozrnnou ryžou varíme spolu, zalejeme 1,5 násobkom vody, pridáme štipku soli a varíme 30 min. na miernom ohni. Necháme pod pokrievkou nasiaknuť prebytočnú vodu. Na panvici rozohrejeme olej, opražíme nakrájanú cibuľku s mrkvou a pridáme zmes šošovicu s ryžou, ochutíme bylinkami. Avokádo očistíme, nakrájame a primiešame do teplej zmesy.

Podobné recepty

Hrušková mandeláda

Mandeláda je výborný tip na raňajky á la metabolic balance®. Túto raňajkovú kombináciu mandlí, slnečnicových semienok a ovocia som si veľmi rýchlo obľúbila ja aj moji klienti. Keď orechy a semienka...