Teplý šalát s čiernou šošovicou BELUGA

Poznáte čiernu šošovicu BELUGA? Čierna šošovica obsahuje zo všetkých strukovín najviac bielkovín a najmenej tukov. Hovorí sa jej aj „vegánsky kaviár“. Je výbornou surovinou pri redukcii hmotnosti a budovaní svalovej hmoty. Okrem toho obsahuje 3 x viac vápnika ako obilniny a 7 x viac železa ako špenát. Pomáha znižovať cukor v krvi a tým zabraňuje vlčiemu hladu. Podporuje čistenie a správnu peristaltiku čriev.

15 min.
40 min.

Ingrediencie

70 g
čierna šošovica BELUGA
30 g
celozrnná ryža (divoká ryža)
1 ks
mladá cibuľka
1/2 ks
mrkva (stredná veľkosť)
1/2 ks
avokádo (stredná veľkosť)
1 PL
olivový/ľanový olej alebo ghee maslo
1/4 ČL
bylinky mix (ja používam mic oregano, tymián, bazalka)
sol

Čiernu šošovicu spolu s celozrnnou ryžou varíme spolu, zalejeme 1,5 násobkom vody, pridáme štipku soli a varíme 30 min. na miernom ohni. Necháme pod pokrievkou nasiaknuť prebytočnú vodu. Na panvici rozohrejeme olej, opražíme nakrájanú cibuľku s mrkvou a pridáme zmes šošovicu s ryžou, ochutíme bylinkami. Avokádo očistíme, nakrájame a primiešame do teplej zmesy.

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...