Slivkové šúlance s makom

Kto z nás nemá rád makové šúlance alebo slivkové gule? Mak obsahuje niekoľko násobne viac vápnika ako mlieko. Len škoda, že väčšinou ho jeme v kombinácii s množstvom cukru a múky. Toto je výborný variant, ako si ho dopriať v zdravej forme a nemať z toho žiadne výčitky.

5 min.
2 porcie

Ingrediencie

3 ks
slivky
2 PL
mak mletý
1 PL
kokosový olej
1 PL
agávový sirup (môžete vynechať)

Slivky nakrájame na mesiačiky. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a na ňom cca 5 minút opekáme slivky z každej strany. Slivky tak pustia voňavú sladkú šťavu. Opečené slivky poukladáme na tanier, posypeme pomletým makom a pokvapkáme agávovým sirupom. Sirup môžeme kľudne aj vynechať. 

Podobné recepty

Volské oko v avokáde

Kombinácia vajíčka a avokáda je výborné jedlo plné zdravých tukov a bielkovín. Metabolic balance® je systém stravovania, ktorý okrem výberu správnych surovín odporúča strážiť si aj veľkosť porcie. Aj...