Slivkové šúlance s makom

Kto z nás nemá rád makové šúlance alebo slivkové gule? Mak obsahuje niekoľko násobne viac vápnika ako mlieko. Len škoda, že väčšinou ho jeme v kombinácii s množstvom cukru a múky. Toto je výborný variant, ako si ho dopriať v zdravej forme a nemať z toho žiadne výčitky.

5 min.
2 porcie

Ingrediencie

3 ks
slivky
2 PL
mak mletý
1 PL
kokosový olej
1 PL
agávový sirup (môžete vynechať)

Slivky nakrájame na mesiačiky. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a na ňom cca 5 minút opekáme slivky z každej strany. Slivky tak pustia voňavú sladkú šťavu. Opečené slivky poukladáme na tanier, posypeme pomletým makom a pokvapkáme agávovým sirupom. Sirup môžeme kľudne aj vynechať. 

Podobné recepty

Kváskový makovník

Môj ďalší receptík z ražného kvásku, ktorý určite poteší všetkých členov rodiny. A kedy si takúto dobrotu dopriať, aby sme sa nemuseli báť priberania? Ideálne buď na raňajky 2 plátky k miske bieleho...

Slivkový koláč bez múky

Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...