Mandľová bábovka bez múky a cukru

Bábovka je klasika, ktorá sa pripravuje hádam v každej kuchyni. Preto som si vymyslela zdravý variant, v ktorej som sa vyhla múke a cukru. Múku som vymenila za mandle a ovsené vločky a cukor za sušené ovocie. A tak sa bábovka sa stala aj mojimi obľúbenými raňajkamismiley

15 min.
45 min.
8 porcií (malá forma na bábovku)

Ingrediencie

150 g
mletých mandlí alebo mandľová múka
200 g
pomletých ovsených vločiek jemných (môžu byť aj ražné, alebo pohánkové)
3 ks
vajíčko
150 g
nakrájané sušené slivky a marhule (môžu byť aj iné druhy)
2,5 dcl
mandľové mlieko (kravské, kozie, alebo ovčie)
2 ČL
chia semienka
1/2 ČL
vanilka
2 ČL
kakao
12 g
prášok do pečiva (bezfosfátový)

Všetky suroviny (okrem kakaa) dáme do misy a dobre premiešame. Formu na bábovku dobre vytrieme maslom alebo olejom. Ak máte silikónovú nemusíte. Do formy naleme polovicu pripraveného cesta na bábovku. Do druhej polovice zamiešame 2 ČL kakaa a nalejeme na spodnú vrstvu. Dáme piecť na 180C (obojstranné pečenie) na 45 min. Vyskúšame, či je bábovka upečená. Pichneme do nej vidličku a ak na nej nie je po vytiahnutí mokré cesto, je upečená.

Podobné recepty

Raňajkový chlieb sladený banánom a mrkvou

Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb použila...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...