Marinované morčacie prsia s cuketou a celozrnnou ryžou

Jednoduché a rýchle jedlo na každý deň. Marinovanie je veľmi dobrá a zdravá alternatíva úpravy mäsa.

Pre naše zdravie a aj pri chudnutí je ideálne konzumovať chudšie tipy mäsa, ktoré obsahujú nízke percento tuku.

Tie sa nám častokrát zdajú chuťovo slabšie alebo suchšie. Marináda ich výborne ochutí, zabráni vysušeniu a dokonca skráti dobu tepelnej úpravy.

Marinádu si môžeme pripraviť s použitím rôznych byliniek, korenín, a tak si vždy pripravíme jedlo s inou chuťou.

15 min.
40 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
morčacie prsia
150 g
cuketa
50 g
celozrnná ryža
1 PL
olivový olej (marináda)
1 PL
citrónová šťava (marináda)
soľ, čierne korenie, bazalka (marináda)

Mäso nakrájame na kocky. V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu, nalejeme ju na mäso a necháme odležať aspoň 30 min. (môžeme aj na noc). ryžu uvaríme podľa receptu na obale, ja dávam 2,5 x viac vody ako ryže, soľ, varím 30 min. a nechám pod pokrievkou odstáť. Cuketu nakrájame na polkolieska, poukladáme na papier na pečenie a pečieme 15 min. na 200 C. Mäso po odležaní opečieme na panvici do zlata. Podávame všetko spolu ozdobené nasekanou bazalkou.

V kroku očista tela vynechajte olej. Mäso upravte na kvalitnej pavici alebo ho poukladajte na pečiaci papier k cukete.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...