Grilované morčacie rezance s mrkvovým pyré

Nezabudnite v zime na zeleninu. Nevymeňte v zimnom období šaláty a čerstvú zeleninu za pečivo, chleba, zemiaky a ryžu.

Začína obdobie zeleninových zimných príloh, ku ktorým určite patrí pyré z rôznych druhov zeleniny.

Výborné pyré je napríklad z mrkvy, stačí k nemu grilované mäsko alebo keď nestíham, zoberiem si k nemu syr, vajíčko, tofu. Proste čokoľvek, čo mám po ruke.

Príprava takéhoto jedla je naozaj rýchla a nenáročná na suroviny.

20 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
morčacie rezance
150 g
mrkva
15 g
maslo (môže byť bez obsahu laktózy alebo ľanové) vo fáze očista tela bez masla
1 PL
olivový olej vo fáze očista tela bez oleja
soľ, čierne korenie

Morčacie rezance mierne osolíme a opečieme na olivovom oleji do zlata. Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kolieska zalejeme trochou vody a na miernom ohni dusíme cca 15 min. do mäkka. Vodu vylejeme, na horúcu mrkvu dáme maslo, ktoré sa rchlo rozpustí. Ponorným mixérom vymxjeme na hladký krém, ktorý podľa potreby ochutíme soľou. Pyré podávame s morčacími rezancami poprášené mletým korením.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...