Hokkaido pyré s opečeným cícerom a chilli

Tekvica hokkaido patrí jednoznačne k mojim najobľúbenejším zeleninám vôbec. Dá sa z nej vyčarovať množstvo zaujímavých a chutných receptov. Okrem toho je pre naše telo doslova vitamínovou bombou. Najviac vitamínov sa ukrýva v jej šupke. Preto, keď pripravujem recept, kde tekvicu mixujem, použijem ju aj so šupkou.

Tekvica hokkaido obsahuje betakarotén, vitamín A, draslík, vápnik, železo, horčík, fosfor a vlákninu potrebnú na zdravé fungovanie čriev.

15 min.
45 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
tekvica hokkaido (stredná veľkosť)
150 g
varený cícer
1 strúčik
cesnak
1 PL
maslo/ rastlinný olej
1 ČL
olej
čerstvé alebo sušené chilli
soľ
čierne korenie (drvené)

Tekvicu dobre umyjeme, pretože ju použijeme aj so šupkou. Rúru vyhrejeme na 150C. Vložíme do nej celú tekvicu na 30 min., aby zmäkla. Vyberieme ju a necháme vychladnúť. Potom tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca s 2 dcl vody a dusíme 20 min.. Keď je tekvica mäkká, vodu z časti vylejeme a trochu necháme. K horúcej tekvici pridáme maslo/ rastlinný olej, soľ podľa potreby a ponorným mixérom vymixujeme na hladký krém.

Cícer zlejeme z vody a necháme dobre odkvapkať. Cesnak očistíme a pokrájame na kúsky. Na panvici rozohrejeme ghee maslo/ rastlinný olej, pridáme cícer a cesnak. Opekáme do zlata cca 3 min.. Na záver osolíme podľa chuti a okoreníme drveným čiernym korením. 

Do misky dáme tekvicové pyré, na pyré dáme opečený cícer a všetko posypeme nakrájaným chilli.  

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja, cícer neopekáme.

Podobné recepty

Biela fazuľa s restovanou cukinou

Vedeli ste, že strukoviny podporujú chudnutie? Jedným z dôvodov, prečo naši predkovia netrpeli civilizačnými ochoreniami, bolo aj iné zloženie stravy. Mäso jedávali jeden až dva krát do týždňa a...

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...