Morčacie kocky s pečenou hlivou a tekvicou hokkaido

Marinované morčacie kocky sú výborné letné jedlo a hodia sa k akejkoľvek prílohe. Ja som použila pečenú tekvicu a hlivu, ktoré spolu s mäsom vytvorili sýte vyvážené jedlo plné plnohodnotných živín vrátane proteínov.

Hokkaido má vysoký obsah betakaroténu, ktorý potrebujeme teraz v lete, keď pokožku vystavujeme slnečnému žiareniu.

Hokkaido je jediná tekvica, ktorá sa nešúpe a práve jej šupka je bohatý zdroj živín.

30 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

1/4 ks
menšia tekvica hokkaido
30 g
hliva ustricová/šampiňóny
150 g
morčacie prsia
olivový olej
soľ, čierne korenie, bylinky mix (oregano, bazalka)

Morčacie prsia pokrájame na malé kocky. Pokrapkáme ich olivovým olejom, posypeme bylinkami, čiernym korením a soľou, dobre premiešame a necháme chvíľku marinovať (kľudne aj cez noc). Tekvicu pokrájame na tenké plátky, hlivu pokrájame na rezance. Na plech rozložíme papier na pečenie a na neho poukladáme zeleninu. Pokvapkáme olivovým olejom, nesolíme a pečieme v rúre na 200 C 20 min. 

Kým sa pečie zelenina, mäso opečieme do zlata na panvici.

Podávame spolu, v miske môzeme poprášiť bylinkami a čiernym korením.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...